banner564

Yerinde talep

İstanbul’daki İSEDAK toplantısına katılan Atun, Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonlara yönelik somut adımlar atması gerektiğine vurgu yaptı

Yerinde talep
banner598
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısına katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda KKTC’yi Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Bakan Atun ile birlikte Bakanlık Müsteşarı Emin Bilgen temsil etti. Atun toplantıda bir de konuşma yaptı.
Bakan Sunat Atun yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, bu yıl mayıs ayında Kuveyt’te düzenlenen 42. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında, Müslüman Kıbrıslı Türklerle etkin dayanışmanın güçlendirilerek yakın ilişkiler kurulması, Kıbrıslı Türklere maddi ve siyasi yardım sağlamak amacıyla onlara uygulanan insanlık dışı izolasyonun önüne geçilmesi ve her alanda ilişkilerin artırılması, ayrıca ekonomik işbirliği, ulaşım ve turizm gibi alanlarda yatırım fırsatlarını araştırma amaçlı karşılıklı ziyaretler yapmaları ve Müslüman Kıbrıslı Türklerle kültür ve spor alanlarında ilişkilerini geliştirmeleri, öğrenci ve akademisyen değişimleri dahil, Kıbrıs Türk üniversiteleri ile işbirliğinin teşvik edilmesi yönünde üye ülkelere çağrı yapan kararından memnuniyet duyduklarını belirtti. 

“Yüksek Öğrenim Merkezi olarak öne çıkmaktayız”
Konuşmasında KKTC’deki üniversiteler hakkında da bilgi veren Bakan Atun “ülkemiz Doğu Akdeniz’de bir yüksek öğrenim merkezi olarak öne çıkmaktadır. Yüksek öğrenimin ülkemiz ekonomisine katkısı %25 olarak hesaplanmaktadır. Bugün ülkemizde faaliyet göstermekte olan 11 üniversitede öğrenim gören 125 farklı ülkeden yaklaşık 76 bin öğrenci ile 65 farklı ülkeden akademisyen bulunmaktadır. Bu rakamlar KKTC’deki yüksek öğrenimin uluslararası niteliğini ve çeşitliliğini ortaya koymaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474