banner564

“O terörist olamaz”

Suudi Arabistan’ın tanınmış âlimlerinden Hatim bin Arif El-Avni, Fethullah Gülen’in ve fikirlerinin şiddetten uzak olduğunu söyledi

“O terörist olamaz”
banner598
Suudi Arabistan’ın tanınmış âlim ve akademisyenlerinden Prof. Dr. Hatim bin Arif El-Avni, Fethullah Gülen’in ve fikirlerinin terörden, aşırıcılıktan ve şiddetten uzak olduğunu söyledi. Mekke’deki evinde Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Prof. El-Avni, Fethullah Gülen’in en çok aranan teröristlerin listesine konması karşısında çok şaşırdığını söyledi.
“Şeyh Fethullah Gülen’in aranan teröristler listesine konmasına gerçekten çok şaşırdım.” diyen El-Avni, “Çünkü Şeyh, tüm İslam âlemindeki âlimler arasında tanınan biri. Öncelikle kendisi bir dava, ilim, medeniyet ve barış adamı. Kendisi, fikirleri ve davası terörü, aşırıcılığı şiddeti kullananlardan çok uzak.” diye konuştu.
Hizmet hareketinin bütün faaliyetlerinde, etkinliklerinde barış, medeniyet ve eğitimi benimseyen bir dava hareketi olduğuna dikkat çeken Şura Meclisi eski üyesi, İslam âleminde cami, okul, üniversite ve hastane inşa eden projeleri ile yayılan bir hareket olduğuna işaret etti. “Doğrusu dünya genelinde böylesine yaygın insani hizmetler sunan, Allah’a davet eden, insani dava üzerine kurulmuş, medeniyetin ıslahına çalışan bir terör gurubuna şahit olmadık.” diye konuşan El Avni, “Böyle bir müesseseye veya camiaya öncülük edenlerin bir terör veya aşırıcılık fikrini benimsediğini görmedik.” ifadesini kullandı.

“Böylesi suçlamalarla siyasi sorunlar çözülmez”
Fethullah Gülen’e yöneltilen suçlamaların bir hata olduğunu ve Türk hükümetinin en kısa zamanda bunu geçersiz saymasını umut ettiğini belirten El Avni, “Böylesine suçlamalarla, şahısların uzaklaştırılmasıyla siyasi sorunlar veya siyasi görüş ayrılıkları çözülemez.” dedi.
Türk hükümetinin elinde gizli, kimsenin bilmediği bir şey varsa Türk hukukunun bu meselede karar vermesini gerektiğine işaret eden âlim ve akademisyen El Avni, “Elinde Şeyh Fethullah Gülen’i terör listesine koymasını ispat edecek argümanları varsa delilleri ortaya koysun. Bunun, bu durumdan çok uzak birilerine sadece siyasi tutum yüzünden isnat edilen bir suç olmasın.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473