banner564

Burcu’ya tepki

Rum tarafı, Mısır’la yapılacak anlaşmayı “egemenlik haklarımızdan kuşku durulamaz” açıklamasıyla savundu

Burcu’ya tepki
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun, Güney Kıbrıs ile Mısır arasında doğal gaz konusunda yapılacak anlaşmaya tepki koyması, Rum hükümet,inden sert tepki gördü.
   Politis gazetesi “Mısır Onları Rahatsız Etti – Petrol Bakanının Ziyareti Konusunda İşgal Bölgelerinde Rahatsızlık” başlıkları altında verdiği haberinde, Mısır Petrol Bakanı’nın Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaret ve ziyaret sırasında imzalanacak anlaşmanın KKTC’de tepkilere neden olduğunu belirterek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun bu konudaki açıklamalarını yansıttı.
   Gazete, Burcu’nun açıklamalarına ilk tepkinin Rum Hükümet Sözcüsü’nden geldiğini ve Nikos Hristodulidis’in konuya ilişkin dünkü açıklamasında, “devam etmekte olan müzakereler sebebiyle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarından kuşku duyulamayacağını” söylediğini aktardı.
    Habere göre Hristodulidis, “Hükümet olarak görüşümüz doğal kaynakların devlete ait olduğu ve çözümden sonra Kıbrıs halkının tümünün bundan faydalanacağı şeklindedir” ifadesini kullandı.
   Mısır Petrol Bakanı Tarık el Molla’nın 26 Ağustos’ta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşeceğini ve Güney Kıbrıs’tan Mısır’a doğal gaz taşınması konusunda anlaşma imzalanacağını vurgulayan Hristodulidis, “bu anlaşmanın, bir ülkeden diğerine doğal gaz satışının gerçekleşebilmesi için gerekli üç anlaşmadan biri ve enerji alanında gerçekleştirilen sessiz ve düzenli çalışmalar sonucu önemli bir anlaşma olduğunu” belirtti.
   Hristodulidis, “Gelecekteki doğal gaz satışının gerçekleşebilmesi için gerekli çerçeveyi belirleyen devletlerarası bir anlaşmadır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473