banner564

‘Çözüm olmazsa vay halimize’

Anastasiadis’e ‘müzakere masasında ilerleme’ çağrısı yapan AKEL lideri Kiprianu önemli uyarılarda bulundu

‘Çözüm olmazsa  vay halimize’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çözüm konusunda ilerleme çağrısı yapan  AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu “Artık Rum siyaset camiasını değerlendirecek olan gelecek seçimler değil, gelecek nesillerdir”dedi. Kiprianu “ eğer bu son ümit yitirilirse vay halimize” diyerek, olası tehlikelerden söz etti.
   Politis’in “Andros Kiprianu Başkan’ı İlerlemeye Çağırıyor… Bu Ümit Yiterse Vay Halimize” başlıklı haberine göre Kiprianu, Anastasiadis’in tutarlılık, kararlılık ve stratejik hedefe bağlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekerek “ hayal kırıklığı, hareketsizlik ve kayıtsızlık ümidi öldürür.
Bu ümit de yiterse vay halimize” ifadesini kullandı.
    Habere göre bir anma töreninde konuşan Kiprianu Anastasiadis’i ve Rum siyaset camiasını değerlendirecek olanın “gelecek seçimler değil gelecek nesiller” olduğuna dikkat çekti ve “Bu ümit yiterse, çaresiz kalırsak vay halimize. Ölümcül bir şekilde, Kıbrıs ve halkı için yıkıcı olacak olumsuz gelişmelere sürükleneceğiz” uyarısında bulundu.
    Nikos Anastasiadis’in çözüm prosedürünü öze bağlı kalarak, doğru çalışmasına özen göstererek, ilkeli ve tutarlı ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Kiprianu “Ancak bütün siyasi liderlik gerilemeleri, algı oyunlarını ve taktikçiliği bir kenara bırakmalı, stratejik hedefimize bağlı kalmalıyız” da dedi.
    Kiprianu, bunun son fırsat olduğunu söyleyenler bulunduğuna dikkat çekerek şunları da söyledi: “Son fırsatlardan söz etmeyi sevmiyoruz. Yeni fırsatlar her zaman vardır. Ancak mesele bu fırsatların hangi olgularla ortaya çıkacağıdır. Bizi endişelendirmesi gereken Türkiye’nin işgal bölgelerini entegre etmeyi gittikçe derinleştirmesidir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474