banner564

Garantileri konuştular

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un, Rumlara esneklik tavsiye ettiği bildirildi

Garantileri konuştular
banner598
 İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un, adada gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde görüştüğü  Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’e, Türk askerinin çekilmesi konusunda esneklik tavsiye ettiği bildirildi.
    Simerini gazetesi “Kasulidis: Türk Ordusu Çözümün İlk Gününden İtibaren Adadan Çekilemez” başlıklı haberinde, Kasulidis’in “Türk Ordusu’nun çözümden sonra adadan çekilmesi için gerekecek zamanla” ilgili bir soruyu yanıtladığını yazdı.
    Gazeteye göre Kasulidis, Johnson ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Türk Ordusu veya herhangi bir Ordu’nun çözümün ilk gününden itibaren adadan çekilmesinin mümkün olmadığını” ifade ederek, “geriye kalanların ise müzakerelerin konusu olduğunu” ifade etti.
    Gazeteye göre Johnson ise Kasulidis ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “İngiltere’nin garantiler konusuyla ilgili istikrarlı çizgisinden herhangi bir sapma olmadığını” belirtti.
   Gazete “Esneklik Tavsiyesinde Bulundu… Birleşik Krallık İçin Özel Bir Rol Aramıyoruz” başlıklarını kullanarak ise, habere iç sayfalarından geniş yer verdi.
   Gazeteye göre, Kasulidis ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, garantiler ve güvenlik konularını ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Johnson, “güçlü tezlerinin, bunun Kıbrıslılara ait bir süreç olduğu ve Birleşik bir Kıbrıs için hangi düzenlemeleri istediklerine karar vermenin, iki tarafa bağlı olduğu yönünde olduğunu” söyledi.
    Birleşik Kıbrıs için özel bir rol arzusunda olmadıklarına işaret eden Johnson, iki taraftan da daha fazla esnek ve yaratıcı olmasıyla, çözüm bulunabileceğini ve geriye kalan zorlukların da aşılabileceğini dile getirdi.
    Johnson İngiltere’nin yapabileceği her şekilde destek vermeye hazır olduğunu da söyledi.
    Gazeteye göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ise açıklamasında, yapılan görüşmelerde Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili çabaların gidişatını, ikili ilişkileri ve İngiltere’nin AB’den çıkma kararını (Brexit) ele aldıklarını söyledi.
    Kasulidis, Birleşik Krallığın Kıbrıs sorunu çözüm çabalarına yardımcı olma teklifine ise teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473