banner564

Maksatlı politika

Kuzey’deki kiliselerde dini ayinlere kısıtlama getirildiğini savunan Galanos, KKTC’yi eleştirdi:

Maksatlı politika
banner598
 Rum Başkanlık Sarayı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu ile sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos, KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın, Rumların KKTC’de yaptığı ayinlere kısıtlama getirmesine tepki gösterdi.
   Galanos, KKTC makamlarının, Rumların, KKTC’deki kiliselerde yaptıkları ayinlere kısıtlama getirmesinin, bu ülkede hiçbir zaman sorun olmayan dinin, bir sorun haline getirilmesini hedefleyen bir eylem olduğunu öne sürdü.
   Habere göre, Galanos, bu eylemin “dini ırkçılık” ve hoşgörüsüzlük olduğunu ve Kıbrıs sorununda gelinen kritik kavşakta “maksatlı bir politika” teşkil ettiğini iddia etti.
   Galanos, KKTC’deki yeni hükümetin, müzakereleri baltalamayı ve bölünmeyi istediğini; bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Müzakereci Özdil Nami’yi “kuklaya” dönüştürmeyi arzuladığını savundu.
   Kiliselerdeki ayinlere kısıtlama getirilmesi konusunun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından BM, AB ve Dünya Kiliseler Konseyi nezdinde gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulayan Galanos, KKTC makamlarının ayinlere kısıtlama getirme nedenlerinin, hiçbir geçerliliği olmadığını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473