banner564

Son söz liderlerde

Rum basını, nüfusun yüzde 80 Rumyüzde 20 Türk olacağını iddia etti

Son söz liderlerde
banner598
   Kıbrıs sorunda her şeyin görüşüldüğü, artık taraflardan birinin ötekine sürpriz yapamayacağı noktaya gelindiği, ancak liderlerin yarınki görüşmesinin esas ve prosedür açısından kavşak noktası niteliğindeki bazı konular açısından belirleyici olacağı belirtildi.
   Politis gazetesi  “Nüfus Yüzde 80’e Yüzde 20” başlıklı manşet haberinde, yarınki liderler görüşmesinin, belirleyici olacağı noktaları şöyle sıraladı:
   1-Tarafların müzakere masasında görüştüklerinin sonunda anlaşma metninde siyah kalemle yazılıp yazılmayacağı ve geri dönüşü olmayacak şekilde yakınlaşma addedilip addedilmeyeceği.
   2-Kıbrıs sorununun kesin çözüm yörüngesine girip girmediği değerlendirilecek. Bu da BM’ye, referandum tarihi mantığına girmeye başlama hakkı verecek.
   3-Özellikle 2016’da genel seçimlere gidecek olan Kıbrıs Rum toplumu arasında yeni kulisler yapılacak. Bu seçimlerin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gelişmelere göre belirlenecek.”
Habere göre Akıncı ve Anastasiadis Salı günü görüşmede “iki oluşturucu eyaletin nüfusu konusunu kapatmaya çalışacak. Bunun, mülkiyetin çözümünü kolaylaştıracağına inanılıyor. Kurulacak yeni devletin adıyla ilgili görüş alış verişinde bulunulacak. Rum tarafı “Federal Kıbrıs Cumhuriyeti” ismini istiyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473