banner564

‘Yeniden diriliş’ hedefi

Partilerin paskalya mesajında Kıbrıs sorunu ön plana çıktı

‘Yeniden diriliş’ hedefi
banner598

Rum siyasi partileri, Paskalya nedeniyle yayımladıkları mesajlarda, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik temennilerini dile getirdi.

   AKEL “Kıbrıs sorununda dirilişin, Türk tarafının kabul edilemez tezlerinden vazgeçmesi kaydıyla, hemfikir olunan bir çözümün başarıya ulaşması sayesinde yaşanabileceğini” savundu. AKEL ayrıca, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, partisel menfaatlerden uzak, birleşik ve ortak bir strateji belirlenmesi gerektiği mesajını gönderdi.
   DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise, “İsa’nın Dirilişi’nin, ‘işgal’ ve ağır ekonomik krizin gölgesinden kurtulma umudu yarattığı” görüşünü kaydetti.

    KS EDEK, mesajında, “Diriliş’in, ulusal sınanmalar ve acıdan kurtuluşu sembolize ettiğini ve 40 yıldır “Türk işgali” tarafından sınanan Kıbrıs Helenizmi’nin, Ortodoksluğun en büyük yortusunu umut, özgürlük ve ilham kaynağı olarak gördüğünü” ifade etti.
    Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı da yayımladıkları mesajlarda, ekonominin düzelmesi temennisini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474