banner564

Yoğun hazırlık

Kuveyt’in önde gelen yatırımcıları güneye gidiyor

Yoğun hazırlık
banner598

Kuveyt’ten üst düzey üç yatırım örgütü yetkilisinin bugün Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceği ve Kuveytli yetkililerin ilgisinin odağında, gayrimenkul, bankacılık sektörü ve enerji konularının bulunduğu belirtildi. Rum yönetimi, yatırımcıları ikna amacıyla ciddi hazırlıklar yaptığı haber verildi.

   Fileleftheros gazetesi, Kuveytli üç yetkilinin, ekonominin durumunu aynı zamanda enerji sektörü ile siyasi alandaki perspektifleri ele almak için, başta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis olmak üzere, ilgili sektörlerden sorumlu bakanlar ve müdahil taraflarla görüşmeler yapacağını duyurdu.

Gazeteye göre, Güney Kıbrıs’ta iki gün kalacak olan Kuveytli yatırım örgütlerinin yetkilileri, Rum kesiminde yürürlükte olan vergi çerçevesi ve yasal çerçeve hakkında, Rum Yatırım Geliştirme Ajansı tarafından bilgilendirilecek.

   Öte yandan gazete, Katar’dan yatırım fonu yetkililerin, Mayıs ayı başında, büyük olasılıkla da 6 Mayıs’ta, var olan yatırım perspektiflerini gözden geçirmek aynı zamanda ilgi gösterdikleri bazı projeleri yakından görmek için Rum kesimine gideceklerini belirtildi.

Gazete, son zamanlarda, gayrimenkul sektörüne yatırım yapmakla ilgilenen özellikle Çin’den çeşitli yatırımcıların, bireysel olarak Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini de kaydetti.


Dünya Bankası’ndan uzmanlar

   Politis gazetesi ise, Dünya Bankası’ndan uzmanların Mayıs ayı başında Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini ve hazırladıkları iki rapor hakkında Rum yetkilileri bilgilendireceğini yazdı.

   Dünya Bankası yetkililerinin hazırladıkları raporların, Eğitim Bakanlığı’nın yapısı ve eğitim sisteminin modernleştirilmesiyle alakalı olduğunu aktaran gazete, elindeki bilgilere dayanarak, uzmanların görüşleri ve raporlarının içeriği hakkında ilk önce Eğitim Bakanlığı’nı, ardından da eğitim örgütlerini bilgilendireceklerini ekledi.

İflaslarda yüzde 443 oranında artış

   Simerini gazetesi de, 2008 yılından bu yana gönüllü iflas başvurusunda bulunanların rakamlarında artış olduğunu ve bu rakamın 2008 yılından bu yana yüzde 443 artış gösterdiğini duyurdu.
Bu rakamın geçtiğimiz yılın sonunda 1478 olduğunu belirten gazete, bu oranın 2008 yılında ise yalnızca 272 olduğunu kaydetti.

    2014 yılının ilk 3 ayında, gönüllü iflasını açıklayanların sayısının ise 356 olduğu aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474