banner564

“8 yıllık çalışmanın eseri”

Başarılı Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu 16. Dünya Atletizm Şampiyonası detaylarını basınla paylaştı

“8 yıllık çalışmanın eseri”
banner598
16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye adına 4X100 bayrak yarışında yarışan milli atletimzi Yiğitcan Hekimoğlu dün basın toplantısı düzenleyerek yarışla ilgili detayları paylaştı.
Yiğitcan Hekimoğlu ile birlikte antrenörü Celal Keleş ve Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen de basına bilgiler aktardı.

Anlatılmaz bir duygu
Yiğitcan Hekimoğlu yarış için uzun bir süredir hazırlandıklarını belirterek Kıbrıs Türk halkının desteğini arkasında hissettiğini ve bunun da kendisini kampçıladığını kaydetti.
Yiğitcan dünya şampiyonları ile aynı pistte koşmanın inanılmaz büyük gurur verdiğini kaydederek bunun anlatılmaz bir duygu olduğunu kaydetti.

Gelecek kaygısı var
Yiğitcan Hekimoğlu elit atletlerin gelecek kaygısı taşıdığını belirterek devletin yapacağı yasayla başarı elde eden elit atletlere iş garantisi sunmasının spor dallarındaki elit sporcu sayısını çoğaltacağını söyledi.

“Ben biletimi saha içinde aldım”
Yiğitcan gelecek yıl yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası’na katılacaklarını belirterek kendileri için tatilin hayal olduğunu ve kısa süreli dinlenmeden sonra gelecek yılın hazırlıklarına başlayacaklarını kaydetti.
Yiğitcan önümüzdeki yıl gerçekleşecek Avrupa Atletizm Şampiyonası için gitmek isteyenlerin biletlerini bugünden ayırması gerektiğini belirterek “ben biletimi saha içinde aldım. sizde acele edin” diyerek espiri yaptı. 

Keleş: Yeni Yiğitcanlar için planlı çalışma lazım
Antrenör Celal Keleş ise Yiğitcan’ın bugünlere gelmesinin sekiz yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek yeni Yiğitcanlar yetiştirmemiz lazım. Kaliteli ve başarılı atlet kolay yetişmiyor.  Planlı bir şekilde çalışarak yeni Yiğitcanlar çıkarabiliriz” dedi.

Eğitmen: Avrupa Şampiyonası’nda derece sürpriz olmaz
Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen ise Yiğitcan’ın tüm KKTC’nin gururu olduğunu belirterek bu gururun devam etmesini diledi. Eğitmen önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonasına gidecek olan Yiğitcan’ın orada derece elde etmesinin sürpriz olmayacağını belirterek bu konuda hükümetin ve spor dairesinin de gereken desteği vereceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473