banner564

Faşizm yine galip

Değirmenlik Spor Kulübü ile anlaşma yapan ve ölümle tehdit edilen Rum futbolcu Dimitri, söz verdiği halde dünkü antremana da gelmedi

Faşizm yine galip
banner598
Hamit SAKALLI
   Değirmenlik Spor Kulübü ile anlaşma yaptıktan sonra Güney Kıbrıs’taki fanatiklerin saldırısına uğrayan Kıbrıslı Rum  futbolcu Dimitri Vasiliu, kulüp başkanına söz verdiği halde dün yapılan antrenmana katılmadı.
   Güneydeki Elektrik Kurumu’nda (AIK) çalışan ve amirleri tarafından işten atılmakla tehdit edilen Dimitri’nin evine taşlı, sopalı saldırılar düzenlenmişti. Dimitri’nin, Türk takımında oynaması engellenirken, her fırsatta ‘Güven Yaratıcı Önlemlerden’ söz eden Rum Yönetimi’nin ve Rum Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun sessiz kalışı dikkat çekiyor.
   Kendisine yönelik tehdit ve saldırılardan sonra, Değirmenlik Kulüp Başkanı Emirali Öztüccar’ı telefonla arayarak “bu saldırılar beni daha da kamçıladı, Pazartesi günü her ne pahasına olursa olsun antremana çıkacağım” diyen Dimitri’nin, bu sözü yerine getirmemesi, baskıların daha da arttığını ortaya koydu. 
   Değirmenlik Kulüp Başkanı Emirali Öztüccar konuyla ilgili olarak Diyalog Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Dimitri’nin kendisini arayarak birkaç gün izin istediğini  söyledi.

Zor bir görev üstlendi
   Emirali Öztüccar , Dimitri’nin zor bir görev üstlendiğini belirterek “kendisine hak veriyoruz. Fanatik gruplardan büyük tepkiler aldı. Kolay değildir. O da ev bark sahibi, çoluk çocuk sahibi tehlikeye girmesini istemeyiz” dedi.
   Öztüccar Dimitri’nin tepkiler yatışana kadar birkaç gün izin istediğini belirterek bu konuda kendilerinin de anlayışlı olduğunu söyledi.
   Öztüccar, Güneydeki tepkinin daha fazla olduğunu belirterek KOP Başkanı Koutsokoumnis’in açıklama yapmasının tepkileri azaltacağına dikkat çekti.

Evini polisler bekliyor
   Irkçı, faşist grupların ölümle tehdit ettiği futbolcu Dimitri Vasiliu’nun, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki evinin de polis tarafından kontrol altına alındı.
   Dimitri’nin, dün işe giderken de polis tarafından korunduğu yönünde bilgiler alındı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473