banner564

Ciddi bir suçlama

Ankara'nın radikal İslamcıları desteklediğini iddia eden Putin, olayın benzerinin yaşanması durumunda karşılık vereceklerini söyledi

Ciddi bir suçlama
banner598

Uçak krizi sonrası dün yeni bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’yi suçlayıcı tavrını sürdürdü. Ankara'nın radikal İslamcıları desteklediğini iddia eden Putin, önceki günkü olayın benzerinin yaşanması durumunda karşılık vereceklerini söyledi. 

Rusya uçağının düşürülmesi konusunda Rus gazetecilerin sorularını cevaplayan Vladimir Putin, şöyle konuştu: “Asıl sorun, yaşadığımız trajediyle ilgili değil, daha derin problemler var. Emin olun, sadece biz değil tüm dünya görüyor ki Türkiye’nin mevcut yönetimi, belli yıllardan beri kasten yürüttüğü politika ile ülkesini İslamlaştırıyor. Biz de İslam'ı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Ama burada asıl söz konusu olan, radikal akımlar... Bu da, ilk bakışta göremediğiniz olumsuz bir ortam ve atmosfer oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Benzer olay yaşanırsa karşılık veririz
Benzer olayların tekrar yaşanmayacağına dair bir şey söyleyemeyeceklerini belirten Putin, “Dün yaşananlardan sonra, benzer olayların olmayacağını söyleyemeyiz. Eğer böyle bir şey tekrar olursa öyle ya da böyle buna karşılık vermek zorunda kalacağız. Bu durumda Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız tehdit altında kalabilir. Dışişleri bakanlığımız bu konuda uyarıları yapmalı.” dedi.
Dünkü olaydan sonra Türkiye'de bulunan ve Türkiye'ye gidecek Rus vatandaşları için önlem alınmasının şart olduğunu söyleyen Putin, “Dışişleri Bakanlığı, tehlike olduğuna dair uyarıda bulunarak doğru yapıyor.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474