Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, DAÜ Rektör vekili Necdet Osam’ı tweetter hesabından eleştirerek “Sinsi hareketleri benimseyen yapı ve kişileri anlayamıyorum. Yüzüne başka, arkandan ise tüm kinlerini kusuyorlar” dedi.
KTC’de bulunan YÖK Başkanı’nın ziyareti sırasında Üniversiteler Birliği kurulmasını ciddi şekilde eleştiren ve YÖK’e şikayette bulunan DAÜ Rektör vekili Necdet Osam’ı Twetter hesabından yanıtlayan Akpınar, şöyle dedi “Kıbrıs Üniversiteler Birliği bir sivil toplum örgütüdür. Bu nasıl bir üstünlük mevhumudur ki bizi YÖK’e şikayet ediyorsunuz”
Ah Serhat Akpınar ahhhh. Daha neler neler göreceğiz bakalım bu toplumda. Adamın maaşlı hocası çıkar ağza alınmayacak sözlerle bizi eleştirir bizde “aman hocam ayıp oluyor” deriz ve arkamızdan “ bana eleştirildiğinde sende ses çıkartmamıştın” deyiverir bu tipler.
Özkan Ağabey..!
Başbakanlığa veda etmeye hazırlanan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, insani ve beşeri ilişkileri bakımından mevcut siyasetçilerin içinde farklı bir yere sahip.
Zor bir süreçte Başbakan olduğu ve partisinin içinde söz geçiremediğinden (ki bu iyi niyetinden hep) sorunlu ve sıkıntılı bir dönem geçirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından “14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla Thalassaemia hastaları yararına Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da kan bağışı etkinliği düzenlendi.
Başbakan Yorgancıoğlu, etkinlik sırasında ADA TV kameramanı Emir Abdurrahman Bulut’un kamerasını alarak, Bulut’u kan verirken görüntüledi. Kameramanlığa soyunan Yorgancıoğlu, daha sonra kendisi de kan verdi.
Basınla olan ilişkileri hep sıcak ve samimi oldu. Evet, belki çok eleştirdik ama bizimde işimiz bu, eleştireceğiz…Kısacası yerine gelecek olan başbakan belki bu kadar alçak gönüllü olmayabilir ama en azından Özkan Yorgancıoğlu bundan sonra da bizim gönlümüzde Özkan Ağabey olarak kalmaya devam edecek….
Demek neymiş?
KTÖS, Lefkoşa’da Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 30 Nisan tarihinden beridir sürdürdüğü grevi askıya aldığını açıkladı.
Yani tatil geldi grev bitti..
Ee ne oldu birlik-mücadele-dayanışma!
Demek ki sadece eğitim zamanı sendika bu silahını çekiyor ve maalesef çocukların eğitim hakkının elinden alınmasını engelliyor.
Okullar kapalı, istediğin kadar yap eylem şimdi, ama “maksat üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: Parti Meclisinde listelerde büyük gedikler oluştu ve size yakın birçok isim kesik yedi. Bakalım kesenlerle kesilenleri nasıl bir arada tutacaksınız.
Sümer AYGIN: Bir kez daha parti içinden kesik yediniz. Geçen defa size oy vermeyen ve verdirtmeyenler sizin seçilmemeniz için ittifak yaptı, geçmiş olsun.
Hakan KUNTAY: PM’ye giremediğinize üzülmeyin, teknokrat kabinede içişleri Bakanlığının en güçlü adayı yine sizsiniz.
Ersin TATAR: Dün TAK bütçesi görüşülürken söylediklerinize basın camiasından ciddi destek gelecek mi? Özellikle kurum çalışanları bakalım ne diyecekler?
Kerem GÜRSES: Günlük yürüyüşleriniz sırasında topladığınız boş şişeleri sosyal medyada paylaşınca herkesin takdirini kazanmışsınız. Herkes sizin gibi duyarlı olsa etrafta çöp olmazdı değil mi?
Hasim KİRACİOGLU: Bir kez daha PM’ye girdiniz, üstelik bazı kesimlerin sizi kesme gayretlerine rağmen listeye girebilmek büyük başarı, tebrik ediyoruz.
Ahmet ÖZSOY: Karpuz sezonunun gelmesi ile birlikte artık her gün menüde karpuz varmış. Peki, karpuz seçimi konusunda yetenekliminsiniz bari.
Atınç KESKİN: Yeni bir maceraya yelken açmak için ülkeden ayrılmışsınız. Gittiğiniz yerlerde aman eski dostlarınızı unutmayın. Zira eski dostlarınız sizi öyle kolay kolay unutmayacaklar.
Kansu AKSU: Çok geçmiş olsun, dün ufak bir rahatsızlık geçirip hastaneye yatmışsınız. Dikkatli olmakta fayda var bu yaşlarda.
Remziye SEVEN: İskele yolunda hafta sonu büyük bir kaza atlatmışsınız ve adeta ölümden dönmüşsünüz. Çok büyük geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış.
Olgun AMCAOĞLU: Köşe yazarı olmak öyle kolay değilmiş demi? Şimdi bizim neler çektiğimizi her halde daha iyi anlıyorsunuzdur.
Dilek KIRICI: Ülkenin en renkli simaları ile birlikte Salamis Hotel’de çok keyifli bir program çekmişsiniz. Şimdi herkes bu programı merakla bekliyor.
Sevim Beşok ESENDAĞLI: Brezilya ziyareti sonrası memlekete dönmüşsünüz ama hala daha üstünüzden Brezilya havasını atamamışsınız.
Özbek DEDEKORKUT: Gördüğünüz gibi turizm falan kimsenin umurunda değil. Herkes işine geldiği gibi konuşur bizim memlekette.
Güvenç CANTAŞ: Corendon Hava Yollarının seferlerine devam edeceğini memnuniyetle öğrendik ve CAS’tan hizmet almaya devam edecek olması da ayrıca sevindik.
İzzet İZCAN: Yoldaş durumlar ne? Bir şeyler pişiyor masada ancak eskiden olduğu gibi kimse bir şey demiyor gene. Bu konuda bir açıklama yapsanız hiçte fena olmayacak.
Yudum MİŞON: 20 Temmuz için çok özel bir çekiliş hazırlıyormuşsunuz. Biletleri şimdiden sormaya başlamış piyango tutkunları…
Hasan MACİLA: Uluslararası Kıbrıs Rallisi için düğmeye basmışsınız. Bakalım bu yılki organizasyonda ne sürprizler hazırlayacaksınız.
Saffet SOYKAL: Kirazın kilosu 17 lira olunca memlekette insan isyan etmeden edemiyor değil mi? Ne olacak bu memleketin hali?
GÜNÜN SÖZÜ
“Beklenen CTP Kurultayı yapıldı. Bazı pırıl pırıl gençler seçimi kaybederken, Parti Meclisinin hemen hemen yarısı dinozorlardan oluştu. Ne diyelim, CTP’lilere hayırlı olsun. Ancak "Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı" hatırlatmasını da yapalım. “
Özgün Kutalmış
vatandaş 10 Yıl Önce
yahu alihan kardeş sürekli yorum yazıyorum bu şenel elcil ve onun saz arkadaşları özel provakatördür.sürekli bu devleti ve milleti veonun çocuklarını imha etmek karışıklık yaratmak ister.artık bu belaya dur diyecek bir babayiğit arnıyor. yokmu allahını seven milletini seven.