Diyalog Gazetesi
2015-09-20 09:14:59

Başak burcunda güneş tutulması ve psikolojik etkileri

20 Eylül 2015, 09:14

13 Eylül Kıbrıs saatı ile 9:41:13’de Güneş ve Ay Başak burcunun, 20 derecesinde ve 10’nuncu dakikasındayken, Yeniay ile birlikte bir Güneş tutulması gerçekleşti. Parçalı meydana gelen bu tutulma,125 no’lu Saros’a ait olarak, 125 Saros numarası ile 1997 Eylül ayından beri ilk Başak Tutulması. 
Başak burcunda gerçekleşen Güneş tutulması, Atlantik okyanusunun bir bölümünden, Hint Okyanusu, Afrika’nın güney bölgelerinden ve Antarika’dan izlenenebildi. Güneş tutulması Yeniay’ın gücünü daha çok artırırken, önümüzdeki altı ay içindede gücünü hissettirecektir. Fakat etkileri ilk dört ay daha güçlü hissetdirecektir. 
Güneş tutulmaları daima kaderseldir ve Kadersel olaylarda, daima büyük bir rol oynar.Önümüzdeki altı ay içinde, kaderinizde yaşamanız gerekenleri yaşayacaksınız. Hayatınızda bitmesi gereken bitecek. Gitmesi gereken gidecek. Maddi ve manevi her konuda yeni başlangıçlar yapacaksınız.
Başak burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ve Yeniay, Başak burcunun temsil ettiği konuları gündeminize getirecektir. Bu Güneş tutulmasında, sizden gizlenen gerçekleri öğrenebilirsiniz. Gizli düşmanlarınızı, anlayabilirsiniz. 
Geçmişte yaşadığınız acıları hatırlayıp üzülebilirsiniz. Gururunuzu kıran, affetmediğiniz halde affetmiş göründüğünüz acı gerçekler sizleri derinden üzmeye başlar. Karşı koyamadığınız, boyun eğmek zorunda kaldığınız gerçekler karşısında içinize kapanırsınız. 
Sizi sevenlerden uzaklaşabilirsiniz. Hayatınızda size acı veren olayları geçmişe gömeceksiniz. Yeni başlangıçlar, yeni tanışmalar hayatınızda önemli rol oynayacaktır. Hayallerinizi gerçekleştireceksiniz.
Başak burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ve Yeniay, gerçekleşirken, ufukta sevginin ve aşkın burcu olan Terazi burcu yükselmekte.Terazi burcu yükselirken tutulma burcunun yöneticisi olan zekanın gezegeni Merkür’de,Terazi burcunun 14’düncü derecesinde ilerleyerek, Aslan burcunun 15’şinci derecesinde ilerlemekte olan Terazi burcu Yöneticisi Venüs’le şanslı bir bakış açısı oluşturmakta. 
Peki bütün bu anlatılanlar ne demek? Giyime, kuşama ve sağlığa herzamankinden daha çok önem vereceksiniz. Ev hayvanlarına düşkünlük göstereceksiniz. Canlılara karşı acıyıcı, şefkatli ve koruyucu olacaksınız. İçinizde gizli ilimlere karşı bir merak uyanacak. Sağlık konularında bitkilerle tedavi yöntemine önem vereceksiniz . Gündelik işlerinizde daha titiz daha ciddi olacaksınız. Hobileriniz artacak.
Hürmet ve hizmet etmekten mutluluk duyacaksınız. Hürmet ve hizmet ederken,sizde hürmet ve hizmet bekleyeceksiniz. İçinizden bazı kişiler, hiç birneden yokken endişili, sinirli, tedirgin, titiz, eleştirici, soğuk ve mesafeli olabilirler. Bu astrolojik göstergeler; duygu yoğunluğuna, romantik aşk özlemlerine neden olurken, sevecenliğinizi ve hassasiyetinizide artırmaktadır.Romantik ve duygusal bir aşk yaşamak istersiniz. 
Fakat Başak burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasının etkisiyle; akılcı ve mantıklı davranarak, hislerinizin ve duygularınızın sizi yönetmesine izin vermezsiniz. Tutulma burcunun yöneticisi Merkür,Terazi burcunda ilerlerken, Aslan burcunda ilerleyen yükselen burc Terazinin Yöneticisi Venüs’lede şans veren bir bakış açısı oluştırmakta. Venüs’le Merkür güzel bir iletişim içinde fakat Merkür ayni zaman içinde Oğlak burcunda transitini gerçekleştirmekte olan Pluto’ylada sert bir bakış açısı oluşturmakta. Sevgi ve aşkı isterken bu konularda bir zorluk yaşayabilirsiniz. Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Anlaşmalar bozulabilir. Sözlerinize ve konuşmanıza herzamankinden daha çok dikkat ediniz. Aşk yüzünden fazla hayallere kapılabilirsiniz. Size uygun olmayan kişiyi gözünüzde büyütebilirsiniz. Aradığınız her şeyin onda olduğunu sanabilirsiniz. Aşk için verdiğiniz sözleri yerine getirmeye bilirsiniz. Hem aldanır hem aldatırsınız. Bu astrolojik göstergeler,sık sık aşık olmanıza ve sık sık sevgili değiştirmenize işaret edebilir. 
Güneş tutulmasının gerçekleştiği burç, Başak burcunun karşıt burcu olan Balık burcunda ilerleyen Neptün ve Şiron iletişim içinde. Ayrıca Şiron Tutulma burcunada tam karşıt açı oluşturmakta. Duygusal bağlarla bağlandığınız kişiler tarafından hayalleri yıkılanlar; size hayal kırıklığı yaşatanların pişmanlıklar yaşayıp hayallerinin yıkıdığını öğreneceksiniz. 
Yaşadıklarınızdan ders almak zamanı geldi. Size acı veren kişinin pişmanlıklarına aldırmayın. Arkanızda bıraktığınıza değil, önünüzde bulacağınıza bakın. Duygusal konulardan yara almış kişiler, yaralarınızı siz kendiniz tedavi edeceksiniz. 
Kalbi aşk yarası almış yakınlarınızın, gönül acılarını iyileştirmeleri için onlara siz yardım edeceksiniz. Aşk yaralarınızı iyileştirebilirseniz, size mutlu aşk şansı veren kişiyi görmeyi bileceksiniz. Kendinizi iyileştirecek güçte değilseniz, insanlardan uzaklaşıp kendi yarattığınız iç dünyanıza kapanırsınız. Bu astrolojik etkiler; romantikliğinizi sevecenliğinizi artırır. Yardım sever ve merhametli olursunuz. Ruhunuzda şefkat ve iyilik pınarları fışkırır. Sizi kıranları sizi üzenleri affedersiniz. Düşmanlarınıza bile, hoş görülü ve sevecen davranırsınız. Konuşmalarınızla davranışlarınızla merhametinizle sizi kıran insanları utandırırsınız. Acıma hissiniz gelişir. İnsanlara, hayvanlara ve çaresizlere karşı, yardım eli uzatırsınız. Elinizden geldiğince maddi manevi yardımlarda bulunursunuz. Sizin bu iyi niyetiniz başkaları tarafından suistimal edilebilir. 
İnsanları iyi tanıyın. Her söylenene kanmayın. Merhamette hoş görüde sınırları aşmayın. Yoksa siz yardıma muhtaç hale gelirsiniz. Başak burcundaki Güneş tutulması ve yeniay haritasınındaki astrolojik göstergeler; Ruhlarla iletişim gücüne işaret eder. Ruhlardan yardım isteme, cesaretini güçlendirir. Medyumluk yeteneğinizi artırır. Bu konularda bilinçli değilseniz, böyle hassas işlere kalkışmayınız. Etkilenip sinir bozukluğu yaşayabilirsiniz. 
Ay Başak burcunda huzurlu değildir. Ay başak burcunda olduğunda huzursuzluğu daha çok artar. Ayın bu konumu talihli bir konum değildir. Bu konum ev kadınlarının, mutsuzluğuna huzursuzluguna ve eşle arasında soğukluğa işaret eder. Bazı çiftler böyle zamanlarda boşanma kararı alırlar. Fakat yine biraraya gelirler ve barışırlar. Ayrılan aşıklar yine bir araya gelirler. Geçmişte ayrıldığınız eski sevgiliniz, yıllar sonra yine karşınıza çıkabilir. Bu günlerde sinirli ve huzursuz olabilirsiniz. Uykularınız bölünebilir. İç huzursuzluğu yaşayabilirsiniz. 
Tutulma haritasındaki astrolojik göstergeler ve Neptün ve Şiron’un Balık burcunda olması; anlamlı müjdeci rüyalara işaret eder. Gerçekleşen rüyalarınız sizi hayrete düşürür. Bazı hastalıklarınızı Şifalı bitkilerke tedavi edersiniz. Tutulma oluşurken, Balık burcundaki gezegenlerle olan sert bakış açısı, zihinsel rahatsızlığa, dalgınlığa, inançsızlığa ve hafıza kaybına neden olabilir.Karın ağrılarına dikkat. Balık yerken dikkatli olunuz . Balığın dikeni boğazınıza takılabilir. Sıcak sudan tehlike yaşayabilirsiniz. Topuk dikeni, tırnak rahatsızlığı çekebilirsiniz. Vücudunuzda ürik asit oluşabilir. Çok su için. Daha sık banyo yapın. Gazla, ateşle çalışan aletlere daha çok dikkat ediniz. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.