Diyalog Gazetesi
2016-02-15 08:30:58

Biz kocaman bir aileyiz

Çiğdem AYDIN

15 Şubat 2016, 08:30

Diyalog Medya Grubu’nda 3 yıl önce çalışmaya başladım. 
Kapıdan içeriye girdiğim ilk günü hatırlıyorum. O kadar heyecanlıydım ki; sesim titriyor, kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Yolda giderken aklımdan binlerce kelime geçti, şunu söylemeliyim bunu söylemeliyim, şöyle oturmalıyım, konuşurken karşımdakinin gözlerinin içine bakmalıyım ve dahası...
Oysa orada konuşacağım kişileri tanıyordum; “bu kadar heyecanlanacak ne vadı ki?” diye de düşünmedim değil. Yıllardır televizyon kanallarında çalışmış biri olarak ne yapacağını bilmeyen biri de değildim. Ama çalışmaya başlayacağım kişiler bu meslekte önemli insanlardı. Hakikaten sadece işlerini yapıyorlardı.
Yani sadece “GAZETECİLİK” yapıyorlardı. Bu insanlar Reşat Akar, Adem Uslu, Sezgin Mandencioğlu gibi sadece kendi işlerini yapan ve bu işi sadece meslekleri olduğu, sadece ülkenin menfaatleri, sadece halkı rahatsız eden ülkenin geleceğini ilgilendiren konuları kamuoyuna duyurmak için mesleğini yapan kişilerdi. İş başvurusu için yaşadığım heyecan sanırım bu durumun bilinci içerisinde olmamdandı. 
Neticede işe başladık. Önce gazetemizi açtık kısa sürede en çok okunan ilk iki gazeteden biri olduk. Nasıl mı olduk? 
Çok çalıştık ama yorulmadık, çünkü işimizi severek yaptık. Kaç saat çalıştığımız hiç önemli olmadı. Çünkü kimsenin “borusunu” öttürmek için oturmadık bilgisayarlarımızın başına. Hiçbir siyasi parti, hiçbir siyasetçi, hiçbir iş adamı ya da kurum kuruluş bizden “Benim, bizim için” şunu yazın diyemedi. 
Çünkü bizim işimiz sadece gazetecilikti, bunu kısa sürede Kıbrıs Türk halkına gösterdik ve tercih edilen olduk. 
İki yılın sonunda büyüyen iş hacmimize Diyalog TV katıldı. Tıpkı gazetemizdeki mantık ve bilinçle açıldı Diyalog TV. 
Küçük çocuğumuz bizlere katılan iş arkadaşlarımızla büyüdü. 
Ekran yüzlerimiz, Haber Müdürümüz Aytuğ Türkkan, haber merkezimiz, 24 saat haberin peşinde olduk.
Bu ülkedeki en çok istihdam yapan ilk iki televizyon arasındaki yerimizi aldık. 
Ekranda görüntü kalitemiz, sokağın nabzını, siyasette yaşananları ekranlara canlı canlı taşıdık. Yetmedi İhbar Hattı kurduk, 24 saat arayın gelelim dedik, öyle de yaptık. Tüm bunları yaparken de bizler gazetemiz, radyomuz ve televizyon çalışanlarımız, yöneticilerimizle tam bir aile olduk. 
Dahası birimizin derdi, hepimizin derdi oldu, birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğu oldu, aile olmak bunu gerektirdiği için değil, biz bir aile olduğumuz için kendiliğinden gelişti bu durum. 
Kısa bir süre önce televizyonumuz karardı, yönetim kurulumuz gerekli girişimleri, yapılan hatanın düzeltilmesi için yaptılar bizlere de adım adım süreci tüm şeffaflığı ile aktardılar. Genel direktörümüz Reşat Akar yaşanan süreci anlatırken hepimiz can kulağıyla dinledik. Toplantı bittiğinde sorusu olan bölümünde kimse soru sormadı, çünkü her şey netti. 
Ailemizin fertleri çalışanların söyleyecek sözü vardı elbet. O nedenle soru sormak yerine içlerindeki duyguları dile getirenler oldu. 
Kimisi yaşanan bu süreç içerisinde diğer “basın kuruluşlarının” bizler için yaptıklarına değindi, kimisi diğer kuruluşların “basın emekçilerinin” bizim TV’nin kararması ile ilgili yapmış oldukları dayanaksız, kaynaksız haberlere. Biz neden hala sessiz duruyoruz diye isyan edenler de oldu. 
Hepimizi bir araya getiren ve bir arada tutan Genel Direktörümüz Reşat Akar, “Bizim kimseyle kişisel bir sorunumuz yok. Olamaz. Bugüne kadar hedefimiz işimiz oldu, çalışmak ve halkımız sorunlarını dile getirmek oldu. Ülke sorunlarının düzeltilmesi için haberler yaptık. Bundan sonra da işimiz ve hedefimiz bu olacak. Kişiler bizi ilgilendirmez. Herkes kendi yaptığından sorumludur. Biz kendi ailemizden sorumluyuz” derken sözü kesildi. 
Bir arkadaşımız biz rencide oluyoruz bunlara cevap verelim dese de Akar’ın yanıtı netti: “Biz işimizi yapacağız, haber yapacağız” dedi. 
Gülümseyerek izliyorum şimdi bazı meslektaşlarımızı, sanki tasviye edilmişiz gibi yaptıkları haberleri ve yorumları da. Bir yanlışlık sonucu ekranımız karardı ama cep telefonlarından izleniyoruz, internetten izleniyoruz, gazetemiz yerinde, radyomuz yerinde, kimse işsiz kalmadı çok şükür ve kalmayacak da. 
Biz her gün işimize gelmeye ve haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz…

Yorumlar (2)

Zekâ Üçer 8 Yıl Önce

Yayın hayatınıza başladığınızdan beri tarafsız yayın yaparak hep doğruları söylediniz. İnşallah erken zamanda yanlıştan dönülür ve Diyalog Tv yayınlarına başlar.

Hasan Aktuğralı Jet. 8 Yıl Önce

DOĞRU YOLDASINIZ DEVAM EDİN. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.