Diyalog Gazetesi
2020-07-01 11:09:05

Çavuşoğlu gerçekleri ortaya koydu

Alihan PEHLİVAN

01 Temmuz 2020, 11:09

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dün Diyalog TV’de ülke için önemli konulara değindi. Özellikle bir sözü ülke gerçeklerini tam olarak yansıttı. Çavuşoğlu “10 Mart bizim için nasıl bir milat ise 1 Temmuz’da milattır” diyerek, turizm faaliyetlerinin bugünden itibaren başlamasının önemine dikkat çekti.
Çavuşoğlu, bu arada kamu görevlisi olmayan ve aylardır maaş alamayan özel sektör çalışanlarının rahatlayabilmesi için dışa açılımı şart olduğunu söyleyerek devletin herkesi kucaklaması gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, ülke gerçeklerini objektif bir gözle ortaya koyması olumlu etki yarattı.

Alsancak ve Lapta halkı yolu bekliyor Pandemi öncesinde çıkılan ihale gereğince Girne ile Alsancak ve Lapta arasında yarım kalmış çift şeritli yolun tamamlanması yönünde çalışmaların başladığını öğrenmiş bulunuyoruz.
İhaleyi alan Tüfekçi şirketinin son günlerde bölgede altyapı çalışmalarını başlattığını gören vatandaşlar yolun bu yol içinde bitirilmesini bekliyor.
Bu konuda Ulaştırma ve Maliye bakanlıklarının istikrarlı duruşu büyük önem kazanıyor.


Durum tespiti
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ‘Bir taraftan pandeminin kendisi, diğer taraftan bununla bağlantılı olarak on yıllardan beri, belki de daha önce hiç görmediğimiz ekonomik zorluklar yaşıyoruz. Hem Almanya ve Fransa'da hem de Avrupa Birliği'nde" dedi.
Fed (ABD merkez Bankası) Başkanı Powell, "Üretim ve istihdam, pandemi öncesi dönemdeki seviyelerinin çok altında kalıyor. Ekonominin önündeki yol olağanüstü bir şekilde belirsiz ve büyük ölçüde virüsü kontrol altına alma başarımıza bağlı. İnsanlar, geniş yelpazedeki faaliyetlerde yeniden bulunmanın güvenli olduğuna emin olana kadar tam bir toparlanma mümkün değil" şeklinde konuştu.
KKTC'de ise birçok kimse ekonominin pandemi öncesinden hatta ondan da daha iyi olması hayalinde.

MESAJLAR

Suphi ASİLTÜRK: Adıyamanlılar Derneği’ni kurmak için kolları sıvamışsınız ve ada genelindeki hemşerilerinize ulaşmaya başlamışınız. Çok yakında derneği faaliyete sokacakmışsınız.

Erhan ARIKLI: YDP'nin Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görev süresiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı dava reddedildi. Peki, bundan sonrası için planınız ne? Tamam deyip önünüze mi bakacaksınız yoksa bir B planınız var mı?

Biray HAMZAOĞULLARI: Meclis’te soyadınızın düzgün okunmamasını protesto etmeniz sonrasında adınızı düzgün okumuşlar. İyi de bugüne kadar neden hiç hata yapmadılar da geçen gün iki kez arka arkaya hatalı okudular.

Salih CANSEÇ: Geçen gün dikkatsizlik yüzünden az kalsın ölümden dönmüşsünüz. Önünüzdeki arabaya arkadan çarpmanız sonucu hem sizin araçta hem de karşı taraftaki araçta ciddi hasar meydana gelmiş. Çok geçmiş olsun.

Mehmet KARDANA: Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Pekçok kişinin talip olduğu bu makama sizin tercih edilmiş olmanız büyük bir gurur olsa gerek.

Cemil KARZAOĞLU: Bakan ile kavga edip ofisi boşalttığınız yönde haberler alıyoruz. Ne oldu? İki Karadenizli anlaşamadınız mı? Bence bir kez daha konuşup anlaşmanın yollarını aramakta fayda var.

Atilla MAHMUTOĞLU: Sizin de kupanız var ama dün gördünüz gibi 6-4 ile sizi yenmeyi başardığımıza göre şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş sayılırız öyle değil mi? Neyse rövanş için Cuma günü bekliyoruz sizi.

Ziya EMİR: Doğum gününüz dolasıyla dün hayli ziyaretçiniz varmış. Bu arada çok özel bir dostunuzdan size özel yapım purolarda gelmiş. Eh artık bu mutlu gününüz şerefine karşılıklı birer tane tüttürürüz değil mi?

Kemal Deniz DANA: Spor sahalarının alt yapısı için çok ciddi bir yatırım atağına geçmişiniz ve başta kırsal bölgeler olmak üzere pek çok stadın altyapısı için kolları sıvamışsınız.

Ercan TURHAN: Yerli turizmde geçen hafta otel dolunca moraliniz çok uzun zaman sonra yerine gelmiş diye duyduk. Ah birde Galatasaray yüzünüzü güldürse tam olacak anlaşılan.

Erkut YILMABAŞAR: Şeker yükselmesi sonucu az kalsın gözünüzde çok büyük bir hasar olacakmış ki Allah’tan uygulanan doğru tedavi sonrası eksi sağlınıza yeniden kavuşmuşsunuz. Çok ama çok geçmiş olsun.

Feryal KARAKUŞ: 17 yıldır çalıştığınız kurumdan kendi isteğiniz ile ayrılmışsınız ve bir başka basın yayın kuruluşuna transfer olmak için artık gün saymaya başlamışsınız. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Günün fotosu:

Özlem Tüylüoğlu, Didem Onurlu ile birlikte…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.