Diyalog Gazetesi
2018-01-03 11:03:50

Çılgın Proje nerede?

Alihan PEHLİVAN

03 Ocak 2018, 11:03

Pazar günü halk olarak bir kez daha sandık başına gideceğiz ve önümüzdeki dört yılda ülkeyi yönetmesini istediğimiz partilere oy verip içinden de istediklerimizi tercih edeceğiz.
Seçimler için son düzlüğe girerken maalesef son seçimlere nazaran Kıbrıs Konusu gündeme gelmedi, getirilmedi. Kimse bu konuda ahkâm kesmedi, kesenleri de kimse eleştirmedi.
Ancak yanı başımızda enerji üzerinden devam eden kavgalar ve savaşlar artık sınırımıza dayanmış durumda. Rumlar bu yıl içinde doğal gaza kavuşacak gibi gözüküyor. Türkiye’nin de satın aldığı sondaj gemisi birkaç ay sonra karasularımız içerisinde sondaj çalışmalarına başlamış olacak.
Herkesin bildiği bir konuda nedense tek ses çıkmıyor seçimlere sayılı günler kala. Zira çıkacak olan doğal gaz ile tüm dengeler alt-üst olabilir.
Doğal gazın satışından gelecek gelir ile de birçok şey değişebilir. Örneğin Kazakistan’da devlet başkanı bundan sadece 5 yıl önce doğal gaz ve petrolden elde ettiği gelirlerle yeni bir şehir inşa etti ve ülkenin başkenti olarak bu şehri seçti.
Yanı başımızda Türkiye’de de benzer çılgın projeleri gördük. Örneğin yapımı son aşamasına gelen bölgenin en büyük havalimanı gibi. Veya çılgın proje Kanal İstanbul gibi.
Peki, bize vadedilen çılgın bir proje var mı?
Siyaset en basit hali ile hesap sormaktan öte geçen bir şey vaat etmiyor kimse. Siyasetin dibe vurması işte böyle bir şey. Yapacaklarını değil yapılanlar üzerinden siyaset yapmak. 1990’ların Türkiye’sinde ki siyasi anlayış egemen hala 2018’in KKTC’sinde. 
Son hafta içindeyiz, ya eski edebiyatlara prim verip oy kullanacağız ya da bir adım ötesini hedefleyenler için bir şans vereceğiz. 

Yılbaşının galibi Adnan Hoca
Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da haber ajansları yılbaşına özgü haberleri paylaştı. Türkiye’de yılbaşında Noel Baba'yı evinin damında sopayla bekleyen Hacı abi adeta sosyal medyayı salladı.
Ama asıl bomba dün geldi. A9 Kanalında kedicikleri ile ünlü Adnan Oktar yılbaşı eğlencesi yayınlanması ile bir anda zirveye oturdu. Adnan Oktar 2018 yılbaşı eğlencesi olay oldu. Oktar'ın kedicikleriyle yılbaşı kutlamasını görenlerin ağzı açık kaldı.
Bu görüntüleri izledikten sonra gelecek yıl bende yeni yıla böyle girmeye karar verdim ve bu kararı eşime sosyal medya hesabımdan ilettim. İletimin altına da Adan Hocanın yılbaşı videosunu gönderdim. Evden gelen cevap şu oldu “Sen evin bahçesindeki kediler ile ilgilen de yeter...” 

Eroğlu liderleri geçti
Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk siyasetinin en önemli isimlerinin başında geliyor. Kolay değil KKTC’nin en uzun süreli Başbakanlık yapma rekorunu hala daha elinde tutuyor. 
Son günlerde UBP’nin neredeyse tüm mitinglerinde Genel Başkan Özgürgün’den önce sahneye Eroğlu çıkıyor ve partililere sesleniyor. Son günlerde bazı parti başkanlarından bile daha fazla sahnede kaldı Dr. Derviş Eroğlu.
Kısacası Eroğlu’nun bu performansı bir çok parti başkanını geride bıraktı. Koskoca bir seçim döneminde üç dört yerde bazı parti başkanları halka hitap ederken Eroğlu her gittiği yerde kalabalıklara hitap etti. 

MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Bu seçimlerde bazı parti başkanları sizin kadar kürsüde kalmadı, kalamadı. Demek ki aktif siyaseti bıraksanız da siyaset öyle kolay kolay bırakılmıyor. 
Mehmet ÇAKICI: TKP olarak 8 Ocak sabahı 8 vekille meclise gireceğinizi söylüyormuşsunuz. Ee o zaman olası bir hükümetin de bir parçasısınız desenize. 
Erhan ARIKLI: Dün akşamki Gazimağusa şöleni gayet coşkulu ve güzeldi. Ancak kürsüde yaptığınız konuşma ses sisteminde yaşanan aksaklıklardan ötürü pek anlaşılmadı. 
Rauf ATAÖV: Seçimlerin son düzlüğünde kardeşiniz Hakan Bey de artık sokağa inmiş ve sizin için oy toplamaya başlamış. Ha gayret az kaldı Pazar gününe. 
Hasan TAÇOY: Yılbaşı sabahı herkes uykudayken siz soluğu Akıncılar’da almışsınız ve sabah kahvaltısında köy çöreği ile hellimleri götürmüşsünüz. 
Mustafa AROĞLU: Seçimler öncesi partilerin ekonomik vizyonlarına bakıp oy verme kararı almışsınız. Dostlarınıza da ekonomik vizyon ortaya koyan adaylar için oy vermelerini tavsiye etmişsiniz. 
Ömer Şan OŞAN: Yeni yılın ilk sürprizini eşiniz yapmış ve oğlunuz Eran dünyaya merhaba demiş. Minik kardeşimize sağlıklı bir ömür diliyoruz hayırlı ve uğurlu olsun. 
Seydi AVŞAR: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Önceki gece hem yeni yılı kutlamışsınız ailecek hem de doğum gününüzü. Bu arada bazı önemli siyasilerden de kutlama mesajları almışsınız. 
Halil İbrahim BEYSAN: Beyköy’de ve bazı bölgelerde ağırlığınızı hissettiriyorsunuz. Sizin listenize girenler seçimlerde bir adım önde olacakmış diyorlar, ne diyorsunuz bu işe? 
Kazım TÜRKKAN: Bakanlık göreviniz süresince tüm basın ile çok iyi ilişkiler kurdunuz. Pazardan sonra ne olur bilmiyoruz ama uzun süre o makamı en iyi şekilde temsil ettiğinizi düşünüyoruz. 
Ali GÜLLE: Seçimlerin içinde bir yandan oy telaşı diğer yandan yılbaşı ve en sonunda da doğum günü kutlamaları birbirine karışmış. Neyse hayırlı yaşlar diliyoruz bizde. 
Mustafa ABİTOĞLU: Yaklaşan seçimde oy tercihinizi karma olarak kullanma kararından son anda vazgeçmiş, mühür ve tercihe ikna olmuşsunuz. Peki, kime vereceksiniz mührünüzü? 
Feride YILDIRIMER: Dün sizi Alayköy’de UBP mitinginde görmüşler. Seçimlerin son haftasında anlaşılan sizde sahalara indiniz. E hadi hayırlısı. 
Ertan BİRİNCİ: Yılbaşı gecesi Türkiye’nin ünlü ses sanatçısı Emel Sayın’a altın mikrofon hediye ederek Türkiye magazin basının gündemine bomba gibi düştünüz. 
Timuçin YILDIRIM: Yılbaşının da geçmesi ile birlikte artık sizde askerlik için gün saymaya başlamışsınız. Hadi bakalım şimdiden hayırlı tezkereler. 
Bülent KAYA: Seçimlerin son haftasında sizde sahaya inmiş ve geçen gece Esentepe’de kalabalık bir dost grubu ile yemek yiyip seçim startını vermişsiniz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Bizim bu memlekette ortak ekonomik kültürü yaratmamız lazım. Herkes bilecek ki, Kıbrıslı Türkler Kıbrıslı Rumları askeri güçle, Türkiye’nin gücüyle yok edemeyecek; Kıbrıslı Rumlar da siyasal dünyadaki avantajlarıyla ve resmi devlet olmanın getirileri ve ekonomik güçleriyle Kıbrıs Türk toplumunu yok edemeyecek. Birbirini yok etmeyi düşünenler kendi kendilerini yok ettiklerini anlamak zorundadırlar. Kendimiz olmak için birbirimizle işbirliğini artırmamız lazım.”
Ferdi Sabit Soyer
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.