Diyalog Gazetesi
2019-06-20 09:26:25

UBP’de seçim var

Alihan PEHLİVAN

20 Haziran 2019, 09:26

Bugün UBP’de önemli bir seçim var. İktidarın büyük partisi konumunda olan UBP’nin ikinci numaraya oturacak ismi için Parti Meclisi üyeleri (120 kişi) seçim gerçekleştirecek. Çok kısa bir süre önce UBP’de Genel Sekreterlik makamına oturan Hasan Taçoy’un yeni hükümette kabine içinde yer alması üzerine bu makamı boşaltması talep edilmişti Genel Başkan ve Başbakan Ersin Tatar tarafından.
Taçoy’un boşalttığı bu makam için Gazimağusa UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ile Girne UBP Milletvekili Kutlu Evren arasında kıyasıya bir yarışın yaşanması bekleniyor. 
Oylama öncesi her iki aday da gün boyunca ellerinde listeler ile PM üyelerine ulaşmaya çalıştı. Hatta sırf bugün oylama için yurt dışında tatilde olan bazı üyelerin ülkeye gelip, oy verme işlemine katıldıktan sonra yeniden yurt dışına çıkıp yarım kalan tatillerini sürdüreceklerini bile öğrendik.
Anlayın yani durumu. Ta yurt dışında olanlar bile ayarlandı bugün gelip oy versin diye.
Ersan Saner daha önce Sunat Atun ile Genel Sekreterlik yarışına girmiş, kaybetmişti. Saner, partide bakanlık dışında birçok görevi bugüne kadar yürüttü. Kutlu Evren ise partide daha önce ilçe başkanlığı ve bakanlık görevlerinde bulunmuştu.
Bir tarafta Girne grubu diğer tarafta Gazimağusa grubu var. Her iki taraf da Genel Sekreterlik makamının kendi ilçelerine gelmesini istiyor. Bu yüzden bölge vekilleri arasında da ciddi bir çalışma var.
Ben öyle açık farkla kazanılacak bir yarış ortamı görmüyorum açıkçası. Oylama sonucunda 65-55 gibi bir sonuç tahmininde bulunmak istiyorum. 

 Gereksiz bir tartışma Cumhurbaşkanı Akıncı ile Dışişleri Bakanı Özersay arasında patlak veren kriz büyüyerek devam ediyor. Özersay, zaten açıkladı “Sosyal içerikli bir yemek” diye. Bunu ülkenin en öncelikli sorunuymuş gibi büyütmek vatandaşa ve ülke siyasetine hiçbir kazanım getirmeyecektir. 
Bu noktada “sağduyu” çağrısı yapan Ana Muhalefet Partisi CTP’yi de gerçekten kutlamak gerekiyor. Günün sonunda Rum lider ile yemek yiyen tek kişi Kudret Hoca değil. Birçok kişi Güney’de Saray’da ağırlanıyor, ağırlanmaya da devam edilecek.
Son hükümet döneminde bazı milletvekilleri de gidip görüşmüştü Rum liderle. Hatta o saatte açık olması gereken Meclis, öğleden sonraya bırakılmıştı.
Bunu bu kadar büyütmeye gerek yok. Belli ki Akıncı ve Kudret Hoca cephelerinde 2020’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ama daha erken bu iş için. 

 Kudret Beye tavsiyeler Nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde ülkenin gündeminde kalmayı beceriyor Kudret Hoca. Bir bakıyorsunuz UBP’liler ile kavgada. Bir bakıyorsunuz TDP’lilerle kavga. Bir bakıyorsunuz DP lideri ile girmişler birbirlerine. Ara sıra da CTP’lilerle de kavga ediyor Hoca.
Ama kesin olan bir şey var Hoca’nın kavgaları sürekli gündemde. Sosyal medyada dün Hoca’ya övgüler düzenler bugün yeriyor. Dün Hoca’yı yerenler ise bugün Hoca’yı övüyor.
Cumhurbaşkanlığı yarışı öncesi bizden Kudret Hoca’ya küçük bir tavsiye; bu aralar ne yeren ol ne de yerilen. Bu hızla devam ederseniz rakiplere göre daha çok yıpranmış olacaksınız. Bizden söylemesi. 

Ben demiştim
Çokbilmişlik pek beğenilen bir özellik değildir. Ben de karşımdaki kişinin çokbilmiş olmasından haz etmem. Ama sırası gelmiş iken söylemeden edemeyeceğim. 
Ne demiştik Türkiye’deki Ekran Buluşması için? (12 Haziran 2019) 
“ ...Binali Yıldırım’ın Uğur Dündar önerisi tutmayınca iş İsmail Küçükkaya’ya kaldı. Kim olsa böyle bir programı tüm kanalların canlı vereceği bir ortamda sunmak ister.
Ama Uğur Dündar istemedi? Hiç düşündünüz mü neden istemediğini? Ve neden AK Parti’ye yakın onca isim var iken Uğur ağabey veya İsmail Küçükkaya?
Bu iki sorunun cevabının altında 23 Haziran İstanbul seçimlerinin sonucu yatıyor sevgili okurlar, yazın bunu da bir kenara.”

MESAJLAR

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Yükseköğretimi müsteşarlık yapmak ve üniversitelerde yeterli güvenliğin sağlanması konusunda yaptığınız açıklamaları bir kenara not ettik. Gerçekten bu konularda adım atarsanız alkışı hak edersiniz. 

Ünal ÜSTEL: Dün Girne limanında bir kez daha incelemelerde bulunmuşsunuz. Limandaki işletmeler bu ziyaretleriniz sonrası pek umutlandılar. Umarız gerekli çalışma bir an önce başlar limanda. 

Gökhan YURDAY: Büyük bir trafik kazasını ucuz atlatmışsınız. Neyse buna da şükür deyin ve bir an önce kendinize bir yerlerde kurşun döktürün. Geçmiş olsun. 

Mehmet HARMANCI: Biz böyleyiz, ya bizimle ilgilenirsiniz ya da çekeceğin var elimizden. İşin şakası bir yana bir buluşma ayarlamanın zamanı geldi de geçiyor bile. 

Yüksel ÖĞMEN: Sizin oğlanın telefoncu dükkânına Türkiye’nin ünlü ses sanatçısı Ziynet Sali gelmiş geçenlerde. Ve dükkândan da eli boş çıkmamış. Son çıkan bir üründen sipariş vermiş. 

Ziynet SALİ: Memlekete hoş geldiniz. Bir yandan hem düğün hazırlıkları hem de eşe dosta uzun süredir ayıramadığınız vakit için ziyaretlerde bulunuyormuşsunuz. Bu arada düğün davetiyeniz henüz elimize ulaşmadı. 

Talip SANCAR: Katıldığınız programlar sosyal medyada büyük ilgi görünce cep telefonunuzu yenileyip daha büyük ekranlı bir telefon almışsınız. Eh artık kendinizi daha iyi görürsünüz yeni telefonunuzda. 

Menteş GÜNDÜZ: Burun ameliyatı gayet başarılı geçmiş ve artık rahat rahat nefes alıp verebiliyormuşsunuz. Oksijen ne güzel bir şey değil mi? Hem bol oksijen enerji deposu gibidir. 

Hasan TAÇOY: UBP’nin en kısa genel sekreterlerinden bir tanesi olarak tarihe geçeceksiniz herhalde. Oysa yıllardır bu makamda gözünüz vardı. Kısmet işte. 

Kutlu EVREN: Rakibi kendi kalesinde vurmak için dün gün boyu o bölgede operasyonlar yaptınız. Bölgedeki bazı vekillerin de desteğini yanınıza çektiğiniz konuşuluyor.

Hamza Ersan SANER: Tüm vekilleri arayıp destek istemeniz gözlerden kaçmadı. Hatta yıldızınızın pek barışmadığı bazı isimleri bile arayıp destek istemişsiniz. Şansınız bol olsun. 

Tufan ERHÜRMAN: Sağduyu çağrılarına bir yenisini daha eklemişsiniz. Dörtlü hükümetin dağılmasından bu yana kaçıncı sağduyu çağrısı oldu bu? 

Dr. Özdemir BEROVA: Geçen gece hem eşinizle doğum gününüzü kutlamışsınız hem de Gazimağusa’daki doktorumuzla bir araya gelip güzel bir gece geçirmişsiniz. Hayırlı yaşlar diliyoruz tekrardan. 

Koral BOZKURT: Gazimağusa’ya büyük bir otel yapmak için kolları sıvamışsınız ve önümüzdeki hafta çok büyük bir tanıtım gecesi ile yeni otelinizi kamuoyuna tanıtacakmışsınız. 

Feriha YİĞİTTÜRK: Valla sizden korkulur. Birinin peşine düştünüz mü kolay kolay bırakmıyorsunuz. Şimdilerde de bir siyasetçinin peşine öyle bir düşmüşsünüz ki yakında büyük bombalar patlatacakmışsınız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.