Diyalog Gazetesi
2018-05-11 09:27:55

Vicdanım rahat

Alihan PEHLİVAN

11 Mayıs 2018, 09:27

Hükümet vicdani ret konusunda atım atmaya hazırlanıyor. Açıkçası bu konuda duruşum en başından beri aynı. Eğer askere gitmeyenlerin yerine profesyonel asker istihdamı yapılacaksa bu konu benim için bir tabu değildir.  Dolasıyla hükümetin bu yönde alacağı kararı destekleme noktasında olacağım. Şahsen bu ülkede 12 ay “vatan borcu” için askerliğini kaçmadan, korkmadan, onurla ve gururla yaptım. 
Gülseren Kışlası’nda geçirdiğim 365 günde birçok dost edindim, ama en önemlisi Gülseren Kışlası’nın ilk ve tek zeytin ağaçlarını ben ektim. Ve o zeytin ağaçları şimdi her yıl mahsul veriyorlar. Nerden mi biliyorum? Çünkü halen orada görev yapanlardan sorup öğreniyorum. Belki bir gün yeniden onları sulama, sevme şansına sahip olabilirim.
İşin özeti, hükümetin bu yönde atacağı adımın sonuna kadar arkasındayım. Yeter ki profesyonel askerliğinde önü açılsın, bu işi profesyonelce yapanların özlük hakları iyileştirilsin, yasal statüleri geliştirilsin. 

 
Eroğlu’nun zor sınavı
Siyasetin duayen ismi ve UBP’nin Onursal Başkanı Dr. Derviş Eroğlu, siyasette bir çok kez köşeye sıkışmıştı ama hiçbiri bugün yaşadıkları kadar kendisini zorlamadı.
Zira bir yanda DP’den aday olan kızı var. Diğer yanda onursal başkanı olduğu partide vekil olan diğer kızı var. Beri yanda oğlu gibi sevdiği Hasan Sertoğlu var. 
Eroğlu için beş kritik sorun var

BİRİNİCİSİ: Siyaseti bugüne kadar aile ile birlikte yürütmüş bir kişinin şimdi aile başka siyaset başka deme şansı yok. 

İKİNCİSİ: Her ne kadar “kızma değil, Sertoğlu’na desteğim var” dese de buna inanan sayısı bir elin parmakları kadar kalacak.

ÜÇÜNCÜSÜ: 2013 seçimlerinde “bir seferliğine DP’ye oy verebilirsiniz” demişti. Şimdi DP’ye oy vermek isteyen UBP’lilere nasıl oy verme diyecek?

DÖRDÜNCÜSÜ: Yarın kendisi veya Resmiye Hanım katılacağı bir programda, Lefkoşa seçimlerini konuşurken, Gencay Hanım için “rakip” ifadesini mi kullanacaklar?

BEŞİNCİSİ: Hasan Sertoğlu veya Gencay Eroğlu bu seçimlerin kazanan veya kaybeden tarafı olunca, fatura kime kesilecek? 

 
Gazimağusa ayakta
Neredeyse bir haftadır Gazimağusa’da süslenmeyen çember, MTG bayrağının asılı olmadığı bina kalmamış gibi. Bu akşam ki kupa maçı ise Gazimağusa’nın tek gündem maddesi.
7’den 77’ye herkes bu akşamı bekliyor 31 yıl sonra kupanın sahibinin MTG olması için adeta dua ediyor. Başkent Lefkoşa’da bu akşam stada gelmek isteyenler için Gazimağusa’dan özel otobüsler kaldırılacak. Ayrıca stadın MTG taraftarlarına ayrılacak kısmı içinde MTG yönetimi ayrı bir süsleme koreografisi hazırlayacak.
Bakalım MTG bu akşam ne yapacak?

MESAJLAR

Zeki ÇELER: Bu akşam Girne Amfi Tiyatro’da özel eğitim merkezinde okuyan kardeşlerimizin hazırladığı gösteri ve el işleri sergilenecekmiş. Gecenin bir de sürpriz konuğu varmış. 

Ali KARAVEZİRLER: Değirmenlikte geçen akşam gerçekleştirilen toplantıda hem seçimlere start vermişsiniz hem de belediye meclis üyesi adaylarınızı tanıtmışsınız. Osman Başkan da tanıtım şölenine geldi mi? 

Ulaş BARIŞ: Sosyal medya fenomeni olunca kızınız da size sosyal medyadan ulaşmayı denemiş ve sormuş; “Ulaş Barış ne zaman havuzlu villaya taşınacağım?” diye. 

Tufan ERHÜRMAN: Vicdani ret konusunda hükümetin attığı adımı selamlıyorum yoldaş. Yalnız umarım diğer yandan da profesyonel askerlik içinde aynı hız da gerekli yasal düzenlemeleri yaparsınız. 

Sami OSMANLI: Hükümetten gittikten sonra kendinizi spora vermiş ve görevde olduğunuz sürede aldığınız tüm fazla kiloları vermişsiniz. Bu arada iyi bir form tutmuşsunuz. Hayırdır yoksa bir hazırlık mı var ufukta? 

Erhan ARIKLI: Memlekete döner dönmez hızlı başlamışsınız, önce TV programı ardından da partide toplantı üstüne toplantı. Neyse artık bir hafta boyunca yaptığınız tatile sayıyoruz tüm bunları. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Anladığımız kadarı ile Lefkoşa seçimleri sizin etrafınızda dönecek gibi. Kime ne kadar destek olacağınız ve hangi bölgede ne yapacağınız seçim sonuçlarına direk tesir edecek. 

Mehmet ÇAKICI: Psikologlar için yasa düzenlemesi istemenizi anladık da şu haberi gönderdiğiniz mail adresinde yazan “çılgın çocuk “ ifadesini anlamadık. Psikolojimizi mi ölçüyorsunuz yoksa? 

Nazmiye ÇELEBİ: Trafik dairesi olarak bu hafta birçok etkinliğe birden imza atınca dün hayli yorulmuşsunuz. Akşam bakanlıktan arkadaşlar sizi arabanıza kadar zor yolcu etmişler. 

Dr. Derviş EROĞLU: Valla ne yalan söyleyeyim ben olsam açıklama maçıklama yapmazdım. O zaman her bölgedeki adaylar içinde ayrı ayrı açıklama yapın, İskele’de onu Vadili’de bunu destekliyorum diye. 

Harun DENİZKAN (Garga): Önümüzdeki ilk seçimlerde aday olmaya karar vermişsiniz. Oysa daha bu seçimler için hayli vakit var, geç sayılmaz yani. İsterseniz yarın bir açıklama da siz yapın bu konuda. 

Timuçin YILDIRIM: Askerlikten yırtacağınızı düşünüyorsanız çok yanılırsınız. Zira bu yasa gecene kadar sen çoktan Gülseren’de yemin etmiş olursun. 

Hasan YEDİYILDIZ: UBP’den Dikmen belediye meclis üyesi olmak için başvurunuzu yapmışsınız. Bölgenin sevilen sayılan bir ismi olarak herkes sizin seçileceğinize kesin gözü ile bakıyor. 

POLEMİX
“Halkımız, dostlarım, öğrencilerim aradılar, desteklerini belirttiler. Ben hiçbir dönem kavgaların içinde yer almadım. Beni hiç o kavgaların ortasında gördünüz mü? Ben bu duruma müdahil olan bir insan değilim. Ben Hüseyin Özgürgün ile de çalıştım. Saygım sonsuzdur. Yalnız her şeye müdahil olup taraf olmadım”.
DP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Gencay Eroğlu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.