Delege sistemi UBP kurultayı ile birlikte artık tarih oldu. Artık UBP’de son sözü üyeler söyleyecek.
UBP’de sadece delege sistemi değil! Eskiye ait ne varsa bitti. “Vesayet bitti” adamcılık bitti, kayırmacılık bitti.
Hiçbir şey ve artık hiç kimse UBP’nin üstüne değildir! Artık güçlü olan, parti ve partililerdir.
Baştan sonuna sorunsuz geçen 20. Kurultay UBP için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Herkes bu kurultayda neyin ne olduğunu görmüştür. “Çizmeleri ayağına giyerse, sonuç değişir” diyenler yanılmıştır.
Genel Başkanın “Güven tazelemesi”, yeni tüzük, yeni ilçe başkanları ve yeni seçilen PM üyeleri ile birlikte UBP’de yepyeni bir dönem başlamıştır.
Tatar iyi oy aldı, ama
Geçen hafta bu köşede yazmıştık; “Ersin Tatar ittifaka güvenip yola çıkarsa çok yanılır. Zira Ersin Tatar ilk turda tamamen kendi beceresi ile bu oyları topladı, kimseden destek görmeden. Tatar iyi bir hesap uzmanıdır bunun hesabına da iyi yapmalıdır. Pazar günü kazandığı seçimi, Cumartesi günü kaybetmemeli. …”
Bence kaybetmedi, aksine çokta iyi bir oy aldı. Nerdeyse oylarını ikiye katladı. Ama tüm ittifak oylarını alamadı. Bunu bir kenara not etmeli. Çünkü taa en başından söyledim ”Bu ittifak ikinci turda iş yapmaz” diye. Örnekte verdim; “Ben Ersin’e veririm ama ikinci tura Nazım kalırsa vermem” diye.
Tatar, kendi çabaları ile aldı ne aldıysa. Tatar’a destek olacağını söyleyenlerde, sonuçta aradıkları desteği alamamışlardı sandıkta…
UBP’nin PM’si ne diyor?
Yenilenen UBP’de PM’de de büyük değişiklikler oldu. Birçok önemli ve genç isim Parti Meclisine seçildi. İsterseniz şöyle birkaç tanesine bakalım.
Lefkoşa’dan; Ahmet Savaşan, Aydın Soyer, Kemal Oktar, Barış Tilki, Hakan Fellahoğlu, Alişan Oşan, Selin Candemir gibi genç isimler üst sıralarda yer buldu.
Gazimağusa’da da durum değişmedi. Oğuzhan Hasipoğlu, Olsan Oran, Derviş Ekşici, Eylem Dolmacı gibi isimler PM’de yer aldı.
Girne’de Hasan Uzun, Ömer Paşaoğluları, Murat Karalar, Zalihe Damdelen, Emre Üstel seçilerek PM’ye girdiler.
Ayrıca eski belediye başkanları Mehmet Zafer, Cemal Bulutoğulları ve Halil İbrahim Orun’da PM’ye giren isimler arasında. Eski milletvekillerinden Hüseyin Kayım’da listelerde yer buldu.
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: UBP’de şimdi yepyeni bir dönem başlıyor. Bakalım bu heyecanı bu sinerjiyi iyi kullanabilecek misiniz?
Dr. Salih İZBUL: Sağlıkta Reform değil realiteye göre hareket edileceğini açıklamanızdan anladık ki düzen değişmeyecek ve sorunlar daha da büyüyecek.
Erkut ŞAHALİ: Güzelyurt geziniz nasıl geçti? Portakallardan sonra nar bahçelerini de gördünüz mü? Bu arada Narenciye sektörü sizin bakan olmanızdan sonra bir nebze olsun umutlanmış.
Asım AKANSOY: Yabancıların Çalışma İzinleri Değişiklik Yasa Tasarısı bu hali ile geçerse memlekette tam bir kaos olacağını biliyor musunuz. Sizden önceki bakanlara bu konuyu anlatana değin dilimizde tüy bitti. Umarız siz bu hatayı işlemezsiniz.
Mehmet HARMANCI: Lefkoşa’ya gezi otobüsü kazandırılması için hazırlıkların son aşamasına gelmişsiniz. En başından beri olması gereken güzel bir proje.
İlker EDİP: KKTC tarihinin en çok katılımı kurultayını sorunsuz olarak tam 40 saat uykusuz kalarak yönettiniz. Bu konuda artık kimse sizin elinize kolay kolay su dökemez.
Ahmet Melih KARAVELİOĞLU: Merkez Bakası başkan yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bankacılık sektörüne katacağınız çok önemli hizmetler var daha demek ki.
Süleyman EROL: Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Sizden önceki başkanlar çıtayı epey yükseltiler.
Cemile ESENYEL:GAÜ Kolej binasının açılışına katılan tüm konuklar yeni binaya tam not vermişler. Acaba ileri ki günlerde başka yerlerde de yeni akıllı binalar açılacak mı?
Şener ELCİL: Bakan Dürüst’ün eşinin yeğenini elim bir trafik kazasında kaybettiği gün, Milli Eğitim Bakanlığı önünde “davullu zurnalı” eyleminiz her kesimden tepki topladı. Şu eylem işlerini iyi ayarlayın artık.
Burhan CANBAZ: Rize’de Galatasaray’ın 4 yemesine hiç üzülmemişsiniz.. Aksine bir maçta 7 gol seyrettiğiniz için keyif bile almışsınız. Nede olsa 7 altıdan küçük değil mi?
Hakan FELLAHOĞLU: PM seçiminde Barış Tilki sizin önünüzde sıralamada yer almak için size oy vermemiş diyorlar. Ne dersiniz siz bu duruma?
Cemal BULUTOĞLULARI: Lefkoşa’dan çok iyi bir oyla seçildiniz ama divan üyesi Savaş Atakan’ın sizi her yerde kestiğini biliyor muydunuz. Bu kadar kesilmeye rağmen iyi bile çıktınız yani.
Sedat KILIÇ: KKTC Alevi Kültür Merkezi Cem Evinde Aşure etkinliğinde 3 tabak aşure yediğiniz iddia ediliyor. Bu iddialar karışında sessiz mi kalacaksınız yoksa gerçekten 3 tabak aşure yediniz mi?
Cenk PAŞA: GAE Yerel Yönetim Memnuniyet anketi için yollara düşmüşsünüz. Ee bu anketin sonuçlarını ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?
Faik OZGERMİ: Geçen akşamki Rize maçından sonra odanıza sıcak Rize çayı gönderenleri bulabildiniz mi?
Fırat MERTTÜRK: Büyük avın ikinci haftasında sonunda şeytanın bacağını kırmış ve tavşanı vurabilmişsiniz. Ee ne gün tavşan yahnisi yapıyorsunuz?
Ahmet FELLAHOĞLU: Serkan Taydaş ile bütün gün yürüyüp sadece bir keklik mi vurabildiniz? Bari ovalardan kekik ada çayı falan toplasaydınız.
Asim VEHBİ: MTG- GAÜ Çetinkaya'yı Lefkoşa'da farklı mağlup etti ama siz gene de centilmenlikten ödün vermemişsiniz. Bu arada kayıp puanlar beklediğiniz limitleri aşıyor mu?
GÜNÜN SÖZÜ
“Çözümün içeriği ve içeriğin dayanacağı esaslı bir temel var. Bu temel çok kültürlülüktür. Bu adada demokratik, çağdaş, modern bir ülke yaratacağız. Bu ülkenin temel prensiplerden biri çok kültürlülük olacaktır. Devletin kendisinin bir dini olmayacaktır. Bu devlet, laik bir devlet olacaktır. Devletlerin dini olmaz.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
VATANDAŞ 10 Yıl Önce
alihan bey şu meşhur avukatttan hiç bahsetmiyorsunuz kadın çoldormış gibi türkiyelilere mahkemelik hakaretler yapıyor.en aşağılık küfürleri ediyor hiç bir siyasiden bir gazteciden vs ses yok kınama yok. yoksa herkesin hoşunamı gitti bu iş anlamadım erdoğan besleme dediğinde yer yerinden oynadıda bu kadın en aşağılık küfürleri hakretleri yaparken neden kimseden ses yok. demekki her kes memnun.