banner564

Cellat aynı olabilir

IŞİD militanının, 31 yaşındaki ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un kafasını kesme görüntüleri yayımlandı

Cellat aynı olabilir
banner598
Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanının bir diğer ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un (31) kafasnı kesti. Time ve Foreign Policy için çalışan Sotloff, Ağustos 2013'te Suriye’nin kuzeyinde haber yaparken kaçırılmıştı. Sotloff’un annesi Shirley Sotloff, 27 Ağustos’ta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye video mesajı göndermiş ve oğlunu serbest bırakması için yalvarmıştı.
Cihatçı grupları takip eden ‘The SITE Intelligence’ın internet sitesinde yayımlanan video, her iki gazeteciyi katleden militanın aynı kişi olabileceği yorumlarına neden oldu. Bu iddianın dayanağı ise her iki videodaki militanlarınn bıçağı sol elleriyle tutmaları ve İngiliz aksanıyla konuşmaları. Ayrıca Sotloff’u katleden militan “Geri döndüm (ABD Başkanı Barack) Obama. Senin İslam Devleti’ne karşı küstah dış politikan yüzünden geri döndüm” diyor. IŞİD militanı, diğer ülkeleri de “ABD önderliğindeki şeytani ittifaka” katılmamaları yönünde uyardı.

Videodaki üçüncü kişi
Cihatçı grupları takip eden SITE internet sitesi tarafından yayımlanan beş dakikalık videonun sonunda, Sotloff dışında bir başka rehine de görülüyor. Bu kişinin, İngiliz vatandaşı David Cawthorne Haines olduğu anlaşıldı. IŞİD, James Fley'i katlettiğini gösteren videonun sonunda da Sotloff'u göstererek gözdağı vermişti.

ABD: Görüntüler gerçek
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi bugünSotloff’un infaz görüntülerinin doğru olduğunu teyit etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, daha önce yaptığı açıklamada, "Amerikan vatandaşı Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin olduğunu iddia eden videoyu gördük. İstihbarat camiası, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalışıyor" ifadesini kullanmıştı.

Sotloff'un ailesi: Videoyu gördük...
Bu arada, Amerikalı gazeteci Sotloff'un ailesi adına da bir açıklama yapıldı. Ailenin sözcüsü Barak Barfi, ailenin videoyu gördüğünü ancak yetkililerin henüz videonun gerçek olduğunu teyit etmediğini belirtti. Barfi, "Ailenin, bu korkunç trajediden haberi var ve özel olarak yasını tutuyor. Bu zor zamanda aileden kamuoyuna bir açıklama olmayacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473