banner564

Generali yakan kadın

‘Çuvalcı Patraeus’, devlet sırlarını sevgilisine söylemekle suçlanıyor

Generali yakan kadın
banner598
ABD’li savcılar ve FBI, ABD ordusundan emekli General David Petraeus’u devlet sırlarını sevgilisine vermekle suçladı.  FBI ve savcılar konuyla ilgili araştırmalarını geçtiğimiz yıl tamaladıklarını ve bulgu ve delillerin Adalet Bakanlığı'na sunulduğunu açıkladı. 62 yaşındaki Petraeus, biyografisini yazan Paula Broadwell ile ilişki yaşadığı ortaya çıkınca CIA'deki görevinden 2012 yılı Kasım ayında istifa etmişti. Petraeus iddialarla ilgili yorum yapması için yapılan taleplere yanıt vermedi. Daha önce de New York Times gazetesi, Petraeus'un suçlanması için tavsiyede bulunulduğunu haber vermişti.
Petraeus, 2011 yılında CIA Başkanı olduktan iki ay kadar sonra başlayan evlilik dışı ilişki yaşadığını doğrulamış, ancak, Broadwell'e gizli, bilgiler verdiğine dair iddiaları reddetmişti. Ancak, FBI soruştuırması sırasında Broadwell'in kişisel bilgisayarında çok büyük öneme sahip gizli dosyalar bulundu ve bu dosyaların kaynağının Petraeus olduğu yönünde güçlü bulgular elde edildi.
Petraeus'un adı, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayında yer almış, kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473