banner564

Sakarya’da sıcak bir yuva

Mavim Pembem Ana Okul ve Etüt Merkezi, 2012 yılından beri hizmet vermekte

Sakarya’da sıcak bir yuva
banner598
İbrahim KARATAŞ

Mavim Pembem Ana Okul ve Etüt Merkezi, Gazimağusa’nın Sakarya bölgesinde 2012 yılından beri hizmet vermekte. 
Trafikten uzak sessiz bir ortama sahip olan eğitim merkezi ana okul bölümünde her yaş grubunun ayrı sınıfı, her sınıfta kliması, geniş bir mutfak, uyku odası ve oyun parkına sahip. Her 10 öğrenciye 1 hocanın eğitim verdiği okul 6 derslikten oluşmakta.
Günlük bakım esası ile 0-3 yaş grubu çocuklara kreş eğitiminin de verildiği Mavim Pembem Eğitim Merkezinde oluşturulan hijyenik ortamlarda yuva sıcaklığında ihtiyaçları olabilecek her türlü eğitim öğrencilere sunulmakta. 
Eğitim Merkezinde tam gün esaslı olarak eğitim verilen ana sınıf bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yıllık eğitim programı kullanılmakta. 
Bu program çerçevesinde alanında uzman eğitmenler tarafında öğrencilere Psikomotor Gelişimi, Bilişsel Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal-Duygusal Gelişimi ve Özbakım (Bireysel) Gelişim eğitimleri verilmekte. 
Eğitim programı haricinde öğrencilerine İngilizce, Satranç, Müzik ve Drama eğitimleri de verilen Mavim Pembem Eğitim Merkezinde çeşitli gezi ve ziyaret programları da uygulanmakta. 

Kitap okuma saatleri…
8-10 kişilik gruplarda eğitimin verildiği Etüt merkezinde eğitim alanında uzman eğitmenler tarafından verilmekte. Okullarından alınan öğrencilere günlük ders tekrarı yapılırken ödevlerin yapımında da öğrencilere yardımcı olunmaktadır. Mavim Pembem Eğitim Merkezi Etüt bölümünde kitap okuma saatleri, matematik çalışmaları ve serbest zaman etkinlikleri ile öğrencilerin okullardaki eğitimlerde öncelik kazanması sağlanmakta.

Aileler her hafta bilgilendiriliyor
Aileler ile birebir iletişim içinde olan eğitim merkezi öğrenciler için hazırlanan bilgi dosyaları ile her hafta aileleri bilgilendirmektedir. Öğrencilerin ulaşımını refakatçi eşliğinde kendi servisleri ile sağlayan eğitim merkezi uzman diyetisyen tarafından hazırlanan yemek servisi ile günde üç öğün yemek servisi yapmaktadır. Yaz dönemlerinde açılan yaz okulu ile de öğrencilerine hizmet veren Mavim Pembem Eğitim Merkezi; yüzme, müzik, piknik ve serbest okul eğitimi ve sosyal etkinliklerle öğrencilerine hizmet vermektedir. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474