banner564

Müdahale sinyali

İran, ülkesine yönelik tehditlere karşı Pakistan'ı önlem almaya çağırdı

Müdahale sinyali
banner598
Ülkesine yönelik tehditlere karşı Pakistan'ı önlem almaya çağıran İran, "Pakistan sınır güvenliğini sağlamazsa, o topraklara müdahale edeceğiz" açıklaması yaptı.
Fars Haber Ajansına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami Pakistan-İran sınır güvenliği hakkında bir basın toplantısı düzenledi. İran'a yönelik tehditlere karşı önlem alması için Pakistan'a çağrıda bulunan Selami, "Pakistan, sınır güvenliğini sağlamaz ise ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için müdahale ederiz" ifadelerini kullandı. Bu bölgeyle ilgili güçlü istihbarat bilgileri bulunduğunu anlatan Selami, "Muhalif güçler nerede olursa olsun, hatta komşu ülkelerin topraklarında bile olsalar, onları bulur ve gereğini yaparız" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Sistan ve Belucistan eyaletinin Seravan bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından İran güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 4 kişi ölmüştü. Konuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket eden emniyet görevlilerini taşıyan yolcu uçağı da düşmüş, 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474