banner564

Paris yanıyor

Sarı yelekliler kontrolden çıktı, mağazalar yağmalandı, sokaklar savaş alanına döndü

Paris yanıyor
banner598

Fransa'da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 'sarı yelekliler' dün gösteriler için yeniden sokaklara çıktı. Protestolar sayesinde akaryakıt zammını iptal ettiren göstericiler, bunu yeterli bulmayarak sokaklarda olacaklarını duyurmuştu. Fransa'da ülke genelinde 89 bin polis teyakkuza geçerken, başkent Paris'te Champs-Elysees Caddesi'nde hareketlilik yaşandı. Polis, başkent sokaklarında biber gazıyla müdahale etti yüzlerce kişi gözaltına alındı. Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana  bin 500´den fazla kişinin gözaltına alındığı; en az üç kişinin hayatını kaybettiği ve 222´si polis olmak üzere binden fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
Dünyanın en meşhur markalarının bulunduğu Paris’in Champs-Elysees caddesi üzerinde bulunan mağazalar göstericiler tarafından hedef alındı.
Eylemciler, Paris’in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin verdi.
Fransa İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde gözaltına alınan “sarı yelekli” sayısının 720’ye yükseldiğini açıkladı.
Champs Elysées Meydan’ında eylemciler “Macron istifa”, “Koyun değiliz” şeklinde sloganlar attı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473