banner564

Sen kimsin!

Erdoğan, bir davada "TSK'da başörtüsü laikliğe aykırı" tespitine yer veren Danıştay savcısına sert sözlerle yüklendi:

Sen kimsin!
banner598

İstanbul Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir davada "TSK'da başörtüsü laikliğe aykırı" tespitine yer veren Danıştay savcısına sert sözlerle yüklendi. Erdoğan "Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Sen kimsin?" dedi.
Erdoğan, eskiden belediye otobüslerinin pislik içinde olduğunu belirterek “Biz geldik ‘benim insanıma bu yakışmaz’ dedik, ‘biz insanımıza Mercedes otobüsler alacağız’ dedik. Aldık mı aldık. Ve her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını ciddi manada artırdık. Herhalde Mercedes’te şimdi burada çok daha farklı bir kıyak İstanbul’a yapar. Ülkemizin en kapsamlı yolculuk merkezlerini İstanbul’a yaptık” diye konuştu.

Cumhur İttifakı
Erdoğan, “Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı’yla giriyoruz İstanbul’da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul’umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe birileri bundan rahatsız oluyor. Hadi dışarıdakiler kendilerine rakip istemedikleri için rahatsızlar olanları anlıyoruz. Bay Kemal, Almanya’ya gittin, yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda çıkıp görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK’nın Almanya’daki uzantıları, senin onlarla ne işin var? Peki onlarla ne konuştun anlat bakalım, anlat. Çıkmışlar utanmadan ‘bunlar Almanya’da seçilmiş olanlar’ diyorlar. Seçilebilir, Türkiye’de de seçilenler var. Bak şu anda çoğu cezaevinde, niye? Çünkü onlar bizim Yasin Börüler’imizi, Güneydoğu Anadolu’daki saf temiz yavrularımızı öldürenler, dökülün sokağa diyenler. Bölücü terör örgütünün başına senin anıtını dikeceğiz diyenler. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin, bizim onlarla yürüyecek yolumuz yok. Biz milletimizle yürürüz. İşte Bay Kemal’in rahatsızlığını anladınız mı? Sıkıntı burada” şeklinde konuştu.

“Sen savcı olabilirsin ama…”
Erdoğan, “Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, anayasayla, yasalarla her şey yerine oturmuşken, sana ne oluyor da, bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Çünkü bunlar eski Türkiye’den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay’ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Şimdi buradan soruyorum; bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474