banner564

Büyük coşku yaşandı

Lefkoşa’da, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenen 23 Nisan törenleri dün yapıldı

Büyük coşku yaşandı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa’da elverişsiz hava koşulları nedeniyle düne ertelenen Atatürk Stadyumu’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü gösterdiği ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi”nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümünü sevinç, coşku ve heyecanla kutladıklarını kaydetti.
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyale ve diğer bazı yetkililerle vatandaşlar katıldı.
Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın öğrencilerin teftişi ve kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tören, Arabahmet İlkokulu öğrencisi Mert Önder’in andımızı okuması ve Arabahmet İlkokulu öğrencisi Kübra Işık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Törende ayrıca Arabahmet İlkokulu öğrencisi İhsanur Hıncaloğlu şiir okudu.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın konuşması ve Lefkoşa merkez ilkokul öğrencilerin resmi geçidinin ardından, Jimnastik Federasyonu öğrencileri ve diğer öğrenciler gösterilerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473