banner564

Çözüm formülü

İŞAD Başkanı Şadi su konusunda, “Devlet düzenleyici özel sektör işletmeci olmalı” dedi

Çözüm formülü
banner598
İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi, Türkiye’den KKTC’ye Su Projesi konusunda devletin düzenleyici ve denetleyici, özel sektörün de belediyelerle birlikte veya tek başına suyun işletmesinde sorumlu olması gerektiğine inandıklarını belirtti.
Yazılı bir açıklama İŞAD Başkanı Metin Şadi, derneğin su konusundaki önerilerini anlattı.
“Türkiye’den KKTC’ye Su Getirilmesi Projesi”nin başarı ile gerçekleştiğini, suyun kaynağından Kıbrıs’taki baraja kadarki bölümünün finansmanının maddi karşılık beklemeden, hibe yoluyla sağlandığını belirten Şadi, suyun küçük de olsa bir bedeli olması ve bunun da kullanıcılar-tüketiciler tarafından ödenmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye ve KKTC’nin ortak hedefinin; gelen suyun kesintisiz, yer üstü-yer altı ve tüm atık suların en verimli ve en iyi alt yapı-teknoloji ile kullanılması, en verimli yönetimle, en iyi fiyatla vatandaşa ve sektöre sunulması olması gerektiğini kaydeden Şadi, bunun gerçekleşmesi için tahmini yatırımın 100 milyon ABD Doları civarı olduğunu belirtti.
Şadi, belediyelerin içinde bulunduğu mali, idari ve yönetsel şartlar göz önünde bulundurulduğunda, “bu yatırımın belediyeler tarafından yapılmasının zor olduğunun ortaya çıktığını” savundu.
Şadi, İŞAD’ın su ile ilgili önerilerini; “Düzenleyici-Denetleyici Su Üst Kurulu oluşturulması” ve “Suyun işletmeciliği de yap-işlet-devret modelinde ihale ile yapılması ve bu ihalenin KKTC’de açılması” olarak iki başlıkta açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474