banner564

Gecikmeden başlamalı 

Derinya ve Aplıç kapılarının açılması nedeniyle liderleri kutlayan Ticaret Odası, mobil telefonlar konusunda adım atılmasını istedi

Gecikmeden başlamalı 
banner598

 Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kuzey ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarını artırmayı amaçlayan çalışmaların, Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasının sonuç verdiğini belirterek, uzun zamandır devam eden tartışma ve çalışmaların sonucu olan bu olumlu gelişme nedeniyle Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum liderliklerini kutladı.

   Yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın, Kıbrıs adası üzerinde yaşayan iki halkın ve diğer insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye ve ilişkilerini geliştirmeye yardımcı olacak bu tür adımların büyük bir önemi olduğuna inandığı belirtildi.
   Bu bağlamda, özellikle Lefkoşa’da, Mağusa Kapısı ve Baf Kapısı bölgelerinde yeni geçiş noktalarına ihtiyaç duyulduğunun, Güney Kıbrıs ile ticaret yapmaya çalışan iş insanlarımıza kolaylık sağlaması bakımından Haspolat’ta bir geçiş noktasının oluşturulması gerektiğinin altını çizen Ticaret Odası, şunları kaydetti:
    “Güney ve Kuzey Kıbrıs’taki ticaret odalarının büyük katkıları ile olgunlaştırılan mobil telefonların iki tarafta çalışmasını sağlayacak düzenleme de geciktirilmeden uygulanmalıdır. Bu uygulamanın hayata geçirilmesini engelleyen ‘bir tarafa siyasi avantaj sağlayacak’ gerekçesi, kabul edilemez bir gerekçedir. Bu tür gerekçeler, günlük hayatımızı kolaylaştıracak ve insan ilişkilerinin gelişmesine katkı koyacak düzenlemeleri engellememelidir.” 
   İki halkın ilişkilerini geliştirecek, iş insanlarının karşılıklı olarak iş yapmasına olanak verecek ve hayatı kolaylaştıracak önlemleri hayata geçirmeye öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan KTTO şunları kaydetti:
   “Kıbrıs Türk Ticaret Odası, bu amaçla yapılmış her girişimin arkasında olmuş, gerekli hallerde katkı koymaktan kaçınmamıştır. KTTO, bundan sonra da aynı arayış içinde olacak ve iki halkın ilişkilerinin gelişmesine katkı koymaya devam edecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473