banner564

Hatıraları yaşatılacak

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, şehit ailelerine öğle yemeği verdi

Hatıraları yaşatılacak
banner598
KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında şehit ailelerine öğle yemeği verdi.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndaki yemek öncesinde konuşmalar yapıldı ve hafta nedeniyle hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. 
Yemekte, Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Ilgın Minel Yiğit, “Kumsal Baskını” adlı şiir okudu.
Yemeğe Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da katıldı. 

Siber: Acılar ve göçler yaşadık
Meclis Başkanı Sibel Siber yemekteki konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinin acılarla ve mücadeleyle dolu olduğunu kaydederek, “Bu yolda çok insanımızı kaybettik, acılar ve göçler yaşadık. Savaşın ne demek olduğunu, nasıl bir acı olduğunu, savaşta kaybolan bir babanın çocuğuna, eşine, kardeşine, yakınlarına sorarak daha iyi anlayabilirsiniz” dedi.


Denktaş: Tartışmalar beni üzdü
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, yemekteki konuşmasında “Bir müddet önce Meclis’te bir milletvekili arkadaşımızın savaşın acı sonuçlarından bahsetmesini çarpıtarak başlatılan tartışmalar beni çok üzdü” dedi.
Denktaş, bu haftayı “Şehitlerden Özür Dileme Haftası’ olarak kabul ettiğini kaydetti.

Taçoy: KKTC mücadele sonucu kuruldu
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy yemek öncesinde yaptığı konuşmada, “Birçok acıyı ve hüznü içinde yaşayan ve yaşatan bir toplumun devamıyız” diyerek KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadeleyle kurulduğunu vurguladı.

Yarımbaş: Türk milleti bağımsızlıktan ödün vermez
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş da konuşmasında Türk milletinin hiçbir zaman bağımsızlığından ödün vermediğini, bağımsızlığına kast edildiği zamanlarda da muhabere meydanlarında ölümü kovaladığını söyledi.
Başkalarının yaşaması için verilen mücadelede şehit düşenlere işaret eden Yarımbaş, 1571’de Kıbrıs’ta 50 binden fazla şehit verildiğini, toprakların şehit kanıyla mühürlendiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473