banner564

Komiteler çalışıyor

Komiteler çalışıyor
banner598

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası”nı görüşerek, oybirliği ile onayladı. 
Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, komite dün saat 11.00’de HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı. 
Komite toplantısına, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Özdemir Berova, UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, HP Milletvekili Hasan Topal ve CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe yanında, Sağlık Bakanlığı ve Personel Dairesi’nden yetkililer katıldı. 

Sayıştay Komitesi toplandı
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi, KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu’nun 1 Temmuz 2016-30 Haziran 2017 Mali Dönemi’ne ilişkin hesaplarının Sayıştay Denetim Raporu’nu görüşüp, oybirliğiyle onayladı.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, dün toplanan Sayıştay Komitesi gündeminde bulunan “KKTC Aksa Enerjisinde Meydana Gelen Kazaya Hazırlıklı Mıydı?” konulu Sayıştay Denetim Raporu’nu da ele aldı. Komite, raporu bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.
Komite toplantısına davetli olarak, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Kıb-Tek, Sayıştay Başkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yetkililer katıldı.
Sayıştay Komite toplantısına, UBP Milletvekili, Komite Başkanı Faiz Sucuoğlu, HP Milletvekili Komite Başkan Vekili Gülşah Sanver Manavoğlu, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu, CTP Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve UBP Milletvekili Ünal Üstel katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473