banner564

Acil müdahale grubu

Güney Kıbrıs’taki okullarda son zamanlarda yaşanan olaylar Eğitim Bakanlığını tedbir almaya zorladı

Acil müdahale grubu
banner598
   Rum Eğitim Bakanlığının, bir genelge yayımlayarak, ciddi taşkınlık olaylarının meydana gelmesi durumunda okulların, Acil Müdahale Grubu’nun (OAP) yardımını isteyebileceğini belirtti.     Fileleleftheros gazetesi, Rum Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, okul idaresinin ciddi sorunlarla karşı karşıya kalması durumunda, OAP’a başvuruda bulunabileceğini ayrıca bu başvurunun tüm olanaklarının tüketilmesinin ardından yapılabileceğinin de altını çizdiğini yazdı.  
   Haravgi gazetesi, eğitimcilerin, Rum Eğitim Bakanlığı’na bağlı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nden, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlarda artış olması nedeniyle, okullardaki rehber ve psikolojik danışmanlık öğretmen sayısının artırılmasını istediğini belirtti.  Habere göre eğitimciler, rehber öğretmen sayısının artırılmasının, öğrencinin sorununun belirlenmesi ve sorunlarının çözülmesi açısından çok önemli olduğuna da dikkati çekti. 

Alkol kullanma yaşının yükseltilmesi 
   Politis gazetesi, Rum Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin Güney Kıbrıs’taki alkol kullanma yaşının 17’den 18’e yükseltilmesini önerdiğini yazdı.  
   Gazete, Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin yapmış olduğu açıklamalara ve yapılan araştırmaya dayanarak, Güney Kıbrıs’taki 15-16 yaş arasındaki gençlerin yüzde 44’nün, son bir ayda, bir defaya mahsus beş veya daha fazla alkollü içecek tükettiğini belirtti. 
   Güney Kıbrıs’taki alkol bağımlı oranı ise yüzde 4 olarak verildi. 15-24 yaş arasındaki her beş gençten birisi ise, son bir yılda sarhoş olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473