banner564

Süreç hızlanmalı

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim, müzakere sürecinin gidişatı konusunda Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirdi

Süreç hızlanmalı
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim’in Güvenlik Konseyi üyelerine Kıbrıs’taki müzakereler ve UNFICYP’in görevi konusunda telekonferans aracılığıyla bilgi verdiği belirtildi.    
   Fileleftheros gazetesi haberi, “Buttenheim’dan Güvenlik Konseyi’ne ‘Olumlu İfadeler’” başlığı altında verdi.
    Habere göre Buttenheim, taraflara “eşit mesafede” durduğu konuşmasında“Kıbrıs’taki müzakerelerin bütünlüklü çözüme ulaşacağını umut ettiğini” belirtti ve liderlere “daha fazla ilerleme” çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında gerçekleştirilen görüşmeye de değinen Buttenheim, “müzakerelerin ikinci turunun, iki liderin önerilerini sunmasıyla tamamlandığını” ifade etti.

Destek aldı
Buttenheim, “mayınsızlaştırma unsuruna vurgu yaparak Güven Yaratıcı Önlemler’in (GYÖ) uygulanmasının gerektiğini” belirttiği konuşmasında, müzakerelere ilişkin belgelerin sızdırılmasının ise “yardımcı olmadığını” vurguladı. Gazete, Buttenheim’ın bilgilendirmesinin ardından Güvenlik Konseyi üyelerinin temsilcilerinin söz alarak görüşlerini belirttiklerini ve tüm üyelerin BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu, UNFICYP’in adadaki varlığı ve Buttenheim’ın çabalarını desteklediklerini yazdı.

“Müzakereler hızlanmalı”
ABD ve İngiltere’nin temsilcilerinin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın hemen atanması gerektiği yönünde görüş belirttiklerini yazan gazete, yine bu iki ülkenin diğer bazı ülke temsilcileriyle birlikte, müzakerelerin hızlandırılması ve iyi ortamı bozacak eylemlerden kaçınılması için yöntemler bulunmasını önerdiklerini öne sürdü. Habere göre Güvenlik Konseyi üyelerinin temsilcileri son olarak, GYÖ’lerin uygulanması ve kayıpların akıbetlerinin belirlenmesi sürecinin ilerlemesi gerektiğini de dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473