banner564

1 yıl az bulundu

Yüksek Mahkeme, Oya Göz hakkındaki kararı bozarak cezasını 18 aya çıkardı

1 yıl az bulundu
banner598
Lefkoşa’da 20 Şubat tarihinde iki araç ve bir motosikletin karıştığı kazada ağır yaralanarak yaşamını yitiren motosiklet sürücüsü 27 yaşındaki Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yargılanarak 12 ay hapse mahkûm edilen Oya Göz’ün cezası arttı. 
İddia makamının kararı Yüksek Mahkemeye taşıması sonucu görüşülen istinaf duruşmaları bir sonuca bağlandı. Yüksek Mahkeme dün sanık hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme, alt mahkemenin kararını bozarak sanığın ceza süresini 12 aydan 18 aya yükseltti.
Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkan Ahmet Kalkan ve Üyeler Bertan Özerdağ, Peri Hakkı’dan oluşan mahkeme heyeti sanık aleyhine alt mahkemenin vermiş olduğu ceza süresini hatalı bulunarak yükseltti. Heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı heyet üyesi Bertan Özerdağ açıkladı. 

“Yeterli dikkati göstermedi…”
Özerdağ, kararda sanık aleyhine verilen mahkûmiyet kararının doğru olduğunu ancak sanığın kazada öncelik hakkı vermesi gerektiği ve sağa dönüşün yasak olduğu yerden çıkış yaparak meydana gelmesine katkısını değerlendirirken yeterli dikkati göstermediğine bulgu yaptıklarını açıkladı. Yargıtay Ceza heyet üyesi Bertan Özerdağ, yapmış oldukları bulgular doğrultusunda sanık Oya Göz’ün alt mahkemede mahkûm olduktan sonra almış olduğu 12 aylık hapis cezasını 18 ay olarak düzeltmeyi uygun bulduklarını açıkladı.
Kaza, Oya Göz’ün yönetimindeki araç ile Gönyeli’de Defne Sokak üzerinden Belediye Bulvarı’na dikkatsizce giriş yapması ve o esnada bulvar üzerinde Gönyeli’ye doğru seyreden Cuma Mağusalı’nın yönetimindeki motosiklete çarpması, savrulan motosikletin, o sırada Lefkoşa’ya doğru gelmekte olan Süleyman Yılmaz’ın yönetimindeki araçla yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelmişti. Kazada ağır yaralanan Cuma Mağusalı, ambulansla kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473