banner564

200’lükleri çerez  gibi harcamış

Lefkoşa’da piyasaya sahte para sürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Güneş’in Girne ve Gazimağusa’da da suç işlediği ortaya çıktı

200’lükleri çerez  gibi harcamış
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa’da bir marketten alış veriş yapıp 200 TL’lik sahte banknot verdiği gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Güneş’in Girne ve Gazimağusa’da piyasaya sahte para sürdüğü tespit edildi. Soruşturma amaçlı hakkında 3 gün tutukluluk emri alınan zanlı dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının üç bölgede piyasaya sahte para sürdüğü, olayla ilgili bir kişinin daha arandığı belirtildi.  
Sahte para soruşturmasını yürüten polis, zanlının 11 Mayıs 2018 tarihinde Ortaköy bölgesinde bir marketten sigara aldığını, ödeme olarak sahte olduğunu bildiği 200 TL’lik sahte banknot verdiğini ve para üstü olarak 186, 50 TL aldığını söyledi. Polis, zanlının aynı gün Surlariçi bölgesinde yaya bir şekilde yürürken tespit edilerek tutuklandığını, üzerinde biri yırtık 9 adet 200’lük sahte banknot bulunarak emare alındığını söyledi. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini, benzer şekilde Gazimağusa ve Girne’de de tedavüle para sürdüğünün tespit edildiğini belirtti. 

24 adet 200 liradan 14’ünü tedavüle sürdü
Polis, zanlının sahte paraların kendisine 24 adet 200 TL’lik banknotlar şeklinde verildiğini, 14 tanesini ise tedavüle sürdüğünü itiraf ettiğini aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, meseleye bağlantılı bir kişinin daha arandığını belirterek, zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474