banner564

3 gece 2 bin TL

Yılbaşı tatilinde Kıbrıslıların tercihi Dubai, Prag ve İstanbul

3 gece 2 bin TL
banner598
Pelin YÜKSELAY
Kuzey Kıbrıs’taki 5 yıldızlı oteller Türkiye, İsrail ve Arap ülkelerinden gelen turistlerle yüzde 100 doluluğa ulaşırken, yılbaşını yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşların bu yıl Dubai, Prag ve İstanbul turlarına ilgi gösterdiği belirtildi.
Diyalog muhabirine konuşan seyahat acentelerinin yetkilileri, Dubai ve Prag için 3 gece kişi başı 2 bin TL ve üzerinde bir fiyat oluştuğunu, İstanbul’a yönelik gezilerde ise ortalama fiyatın bin TL olduğunu belirttiler.

İşte görüşler

Dem Tur Operasyon Müdürü Süleyman Adak: 

“Yeni yılda Dubai satışları revaçta”

Türkiye’den ülkemize çok talep var. Özellikle 5 yıldızlı konser olan otellere talep çok fazla. Hemen hemen tüm büyük oteller rezervasyonlarını kapatmış durumda. Talep çok, yatak az. KKTC müşterilerimizin yurt dışı talepleri de çok fazla. Özellikle Dubai yolcusu bu yeni yılda oldukça fazla. Dubai yanında İtalya, Prag ve Disneyland revaşta. Sömestrda da Dubai turumuz ve Uludağ festivaller turumuz mevcut. Onlara da talep şimdiden oldukça fazla.


Polatkan Turizm Satış Müdürü Sibel Polatkan: 

“Yeni yılda aşırı yoğunluk yok”
    Açıkçası yeni yılda aşırı bir yoğunluk yok. Gelen müşterilerimiz Türkiye’de Antalya otellerini tercih ediyorlar. Yurt içi herhangi bir otele gitmek isteyen vatandaşımız da zaten otel fiyatları ve şartları karşısında Antalya’yı tercih ediyor. KKTC otellerinin yarı fiyatına Antalya’ya gidiyor müşterilerimiz. Biz Polatkan olarak yurt içi otellere hiç giremedik. Bunun harici 3-4 günlük Avrupa turları ya da tek ülke tercihleri mevcut. Viyana-Prag-Budapeşte turu tercih edilenler arasında. Sıcak bir yerlere gitmek isteyenler ise Dubai’yi tercih ediyor. Uçak bilet fiyatları da yeni yıl dolayısıyla adeta uçmuş durumda. 1000-1500 lira arası değişen uçak bilet fiyatları mevcut!

Sayar Turizm Turlar Sorumlusu Özlem Tanrıver: 

“Dubai’ye ilgi yoğun”
 
 Biz Sayar Turizm olarak yeni yılda iki Türkiye turu düzenledik. Birisi 30 Aralık-1 Ocak Kartepe Turu, diğeri de İstanbul turu. Kartepe turumuz kişi başı 1980 TL’den, İstanbul turumuz ise 920 TL’den satışta. Vatandaşların ilgisi yoğun. Özellikle de İstanbul turumuz, daha çok ilgi görüyor. Bolu-Abant- Yedigöller de müşterilerimizin yeni yıl için tercih ettiği bölgeler arasında! Türkiye dışı destinasyonlarda ise en fazla ilgiyi Dubai görüyor.Dubai’ye gitmek için en az 400 Euro’yu cebinizden çıkarmanız gerekiyor. Avrupa da ise Prag, Roma-Floransa-Venedik ve nehir turları müşterilerimizin yeni yıla girmek için seçtikleri bölgeler arasında. Yurt içi otellerinde ise müşterilerimiz Salamis’i tercih etti. Yurt içi otellerin çoğu 600 lira geceliğinden başlıyor ve minimum 3 gece koşulu sunuyor. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz. Uçak biletleri ise kişi başı 350-400 TL civarında bulunuyor.

Puzzle Travel OutGoing Şefi Serkan Kahveci: 

“Prag, vatandaşların ilk tercihi”
   
   Geçtiğimiz senelerdeki yılbaşlarında müşterilerimiz genellikle Avrupa ülkelerine gitmeyi tercih ederlerdi, özellikle İtalya ve Fransa müşterilerimizin ilk tercihleri olurdu. Bu yıl kurlardaki artıştan dolayı Avrupa’ya pek talep yok. Prag’a gidecek olan müşterilerimiz mevcut ama geçtiğimiz yıl olan ilgi bu yıl mevcut değil. Bu yeni yıl için Prag turumuz 599 Euro. Yeni yılı Türkiye’de geçirmek isteyen müşterimiz de pek olmadı. Bu yıl revaçta Kıbrıs otelleri var. Zaten Türkiye’nin tüm ünlü sanatçıları da Kıbrıs otellerinde sahne alacak. O yüzden müşterilerimiz Kıbrıs otellerini tercih ediyor. Uçak biletleri ise ateş pahası... Şimdi Antalya’ya bir bilet almaya kalksanız 400-500 TL!

Neşeli Turizm Direktörü Mehmet Barkınay: 

“Dubai bu yılbaşında revaçta”

    Yeni yıl için pek fazla talep yok açıkçası. Biz yeni yılda Kapadokya turu düzenledik ama durgunluk var turlarda. Aslında komple yurt dışına gidişlerde bir zayıflama, bir durgunluk var. Türkiye pek tercih edilmiyor. Edenler de İstanbul ve Hatay’a gitmek istiyor. Türkiye dışı destinasyonlarda ise Dubai revaçta. Bunda uçak bilet fiyatlarındaki yüksekliğin etkili olduğunu düşünüyorum. Fiyatlar çok yüksek. Hatay’da dahil uçak bileti bulmakta zorlanıyoruz. Atlas Jet, Hatay uçuşlarını askıya aldı alalı, Hatay biletleri de uçuşta.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473