banner564

Acıların en büyüğünü yaşadı

Traktör sürerken kaza yapan ve 3 yaşındaki torunu Ege’yi kaybeden dede Hüseyin Ömerağa tutuksuz yargılanacak

Acıların en büyüğünü yaşadı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da bağlı Hamitköy’de traktörden düşerek yaşamını yitiren 3 yaşındaki Ege Ömerağa’nın ölümünden sorumlu tutuklan dedesi Hüseyin Ömerağa, hastaneden taburcu oldu.  
Hüseyin Ömerağa dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Polis, zanlının 23 Kasım 2019 tarihinde saat 10.30 sıralarında Hamitköy’de traktör ile yokuş aşağı indiği esnada direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu park halinde bulunan MT 986 plakalı salon aracın yan kısmına sağ ön tekerleği ile çarptığını mahkemeye aktardı. 
Polis, çarpışma esnasında zanlının kucağında oturmakta olan Ege Metin Ömerağa’nın zemine düşerken, traktörün sağ arka tekerleği altında kaldığını ve kaza mahallinde vefat ettiğini anlattı. 
Polis, zanlının kaza sonrasında sağlık sorunları nedeniyle kaldırılmış olduğu Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde müşahede altına alındığını ve önceki gün taburcu olduğunu belirtti. 

Ehliyetine el konuldu
Polis, soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, 2 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Mahkeme, ayrıca zanlının ehliyetine el konulmasına da karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473