banner564

‘Adaletsiz sistem’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMGK’nin 5 daimi üyesinin içinde halkı Müslüman olan ülkenin bulunmadığına dikkati çekti

‘Adaletsiz sistem’
banner598

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesinin içinde halkı Müslüman olan ülkenin bulunmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından inşa edilen bu adaletsiz sistemin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir'' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 35. İSEDAK Toplantısı Bakanlar Açılış Oturumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, gönül coğrafyasının farklı köşelerinden gelen katılımcıları medeniyetlerin, kıtaların ve kültürlerin buluşma noktası İstanbul'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Dünyanın dört bir yanındaki dostlara, mazlum ve mağdurlara selamlarını gönderen Erdoğan, "566 senedir semalarını Allahuekber nidalarının süslediği bu güzel beldeden, şehirlerin anası Mekke'yi, Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam'ın gelişi ile nurlanan, aydınlanan şehir Medine'yi selamlıyorum. Aşkıyla şairlerin gönül odunu harlayan, bugün ise işgal ve zulüm altında inleyen güzel Kudüs'ü selamlıyorum. On yıllardır canları pahasına Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in serdarlığını yapan Filistinli yiğitlere özellikle selamlarımı gönderiyorum" diye konuştu.

Doğal kaynaklarımız batı ülkelerini zenginleştiriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam alemi olarak terörden iç çatışmalara, mezhep taassubundan Peygamber Hazreti Muhammed'in "Ayaklarımın altına aldım" buyurduğu cehalete kadar pek çok tehditle yüzleştiklerini ifade etti. Erdoğan, bunlara Batı'da güçlenen İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı gibi yenilerinin eklendiğini, özellikle azınlık olarak başka ülkelerde yaşayanlar için inançlarına uygun bir hayat sürmenin giderek zorlaştığını dile getirdi.
Neye ve kime hizmet ettiği aşikar olan terör örgütlerinin camileri, okulları, pazar yerlerini kan gölüne çevirdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Açlık, fakirlik, kuraklık ve gelir adaletsizliğinin en yoğun hissedildiği ülkeler ne yazık ki yine İslam ülkeleridir. Gıda açığı bulunan dünyanın düşük gelirli 54 ülkesinden 28 tanesi İslam İşbirliği Teşkilatı üyesidir. İslam ülkeleri olarak dünya nüfusunun yüzde 24'üne sahipken, küresel ticaretin sadece yüzde 9,7'lik kısmını temsil ediyoruz. Yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatımızdaki payı, yüzde 4'ü bile bulmuyor. Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz. Rabbimizin bize bir lütfu olan doğal kaynaklarımız halklarımızı değil, Batı ülkelerini zenginleştiriyor. İslam alemi, bir duvarın tuğlaları gibi yek diğerine kenetlenemediği için kolayca manipüle ediliyor. Sahip olduğumuz ekonomik güce, nüfusa, imkanlara rağmen, aynı ortak paydada buluşamadığımız için uluslararası arenada, sözümüz yeterince dinlenmiyor."

Böyle devam edemez
Erdoğan, İslam dünyası dahil tüm insanlığın kaderinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi 5 ülkenin insafına terk edildiğini anlatarak, İslam aleminin kendi geleceği, istikbali üzerinde özgürce karar alma ve uygulama hakkı bulunmadığını söyledi.
BMGK'nın 5 daimi üyesinin içinde halkı Müslüman olan ülkenin bulunmadığına dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından inşa edilen bu adaletsiz sistemin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir. Uluslararası güvenlik mimarisinin günümüz şartlarına göre yeni baştan düzenlenmesi bir tercih olmaktan çıkmış, zorunluluk halini almıştır. Hazreti Ömer Efendimizin buyurduğu gibi 'Adalet mülkün temelidir.' Haklının yerine güçlüyü, gücü elinde bulunduranı gözeten bir düzen hiçbir şartta refah, barış ve huzur üretemez. Türkiye olarak her fırsatta ve zeminde dillendirdiğimiz 'Dünya beşten büyüktür.' çağrımızın gerisinde bu gerçekler vardır. Uluslararası toplumun artık bu hakikatlerle yüzleşmesi elzemdir." 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474