banner564

‘Aksi olsa kaçardım’

Gökhan Naim cinayeti ile ilgili tutuklanan Abubakar Faiz  suçsuz olduğunu iddia etti

‘Aksi olsa kaçardım’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen ve 3 milyon TL’ye yakın parası çalınan Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili tutuklu bulunan dört zanlıdan  Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Cinayet ile ilgili elebaşları Zahid Masood başta olmak üzere 5 kişinin halen arandığı açıklandı.
Bu arada mahkemede söz hakkı alan zanlı cinayetle ilgisi olmadığını öne sürerek, “Suçlu olsam kaçardım”iddiasında bulundu.

Soruşturma sürüyor
Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz’i mahkemeye çıkaran polis, zanlıların olaydaki rollerini açıkladı. 
Polis, Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın ifadelerinde olayda çalınan para dolu çantayı 518 plakalı bir Mercedes araçla gelen Zayid Masood’a verildiğini itiraf ettiklerini söyledi. 
Polis, zanlı Ali Okan Şengül’ün,  HD 518 plakalı araçla Zayid Masood’u Ercan Havaalını çemberinden aldığının belirlendiğini anlattı.
Polis, zanlı Zayid Masood’un kullanımındaki cep telefonu ile sim kartı zanlı Abubakar Faiz’in temin ettiğinin belirlendiğini kaydetti.
İki zanlının da gönüllü ifade verdiğini, aranan şahıslar ve emareler olduğunu belirten polis, 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Suçsuz olduğunu iddia etti
Mahkeme talebi kabul ederken söz hakkı alan zanlı Faiz, suçsuz olduğunu öne sürdü. Zanlı Faiz, “Benim suçum yok, 8 güne itirazım var. Telefonu ve sim kartı evime misafirliğe gelen başka birine vermiştim. Böyle bir iş için kullanılacağını bilmiyordum. Bilseydim vermezdin. Suçlu olsam ben de kaçardım”şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474