banner564

4 bin TL ödedi

Babasının evini ateşe veren 22 yaşındaki genç kadın para cezasıyla kurtuldu

4 bin TL ödedi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağu’da geçtiğimiz yıl, tamirat masraflarını alamadığı gerekçesi ile babasının evini ateşe veren 22 yaşındaki Ayşe Mavideniz, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 4 bin TL para cezasına mahkûm edildi.
Kararı açıklayan Yargıç Hazal Hacımulla, sanığın, babası ile bir süre beraber yaşadığı evin tamirat masraflarını üstlendiğini söyledi. Yargıç, sanığın evden ayrılacağı zaman ise masrafları babasından istediğini, olumsuz yanıt alması sonucunda 27 Şubat 2018 tarihinde evi ateşe verdiğini anımsattı.
Sanığın azımsanamayacak bir hasara neden olduğunun altını çizen Hacımulla, bu hususun ağırlaştırıcı faktör olduğunu ifade etti. 
Sanığın, yangının ardından polise ihbarı bizzat yaptığını ve polisi olay yerinde beklediğini belirten Hacumulla, bu hususun lehinde hafifletici neden olduğuna dikkat çekti. 
Sanığın, zararı tazmin etmesini ve babasının şikâyetçi olmamasını da sanık lehinde değerlendirdiklerini belirten Hacımulla, yangını psikolojik hastalığının etkisi ile çıkaran ve genç suçlu kategorisinde olan sanığa hapislik dışında bir ceza takdir etmeyi uygun bulduklarını ifade etti. Yargıç, sanığı 4 bin TL para cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı. 
Yargıç ayrıca sanığın 3 yıl boyunca sulh ve sukunu koruyacağına dair 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474