banner564

Amaç empati kurabilmek

LTB, çalışanlarına “Engelli Bireylere Davranış Şekli” konulu eğitim düzenledi

Amaç empati kurabilmek
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarına yönelik “Engelli Bireylere Davranış Şekli” konulu eğitim verildi. LTB’den yapılan açıklamaya göre, eğitim, LTB bünyesinde bulunan Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlendi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Biran Mertan tarafından verilen farkındalık eğitimi, belediye çalışanlarının katılımı ile LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Eğitim çalışmasında, engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, engellilere yönelik iletişim teknikleri ve empati gibi konu başlıkları anlatıldı. Katılımcıların eşlik ettiği uygulamalarla da engelli bireylerin dünyası tanıtılarak empati kurulması sağlandı.

DAÜ ile LTB arasında protokol imzalandı

Öte yandan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arasında akademik, bilimsel, toplumsal, kültürel ve Lefkoşa İmar Planı Yenileme (Revizyon) konularında işbirliği protokolleri dün imzalandı.
Yapılan açıklamaya göre, üniversite rektörlüğünde gerçekleştirilen törende protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı imza koydu.
Protokol ile, DAÜ ve LTB arasında bilimsel, toplumsal, kültürel ve akademik işbirliklerini geliştirmek, toplumsal konulara olan duyarlılığı güçlendirmek, toplum yararına ortak projeler geliştirmek ve karşılıklı çalışmaları teşvik etmek amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473