banner564

Antalya’ya şok baskın

Lefkoşa Surlariçi’nde faaliyet gösteren pansiyonda 18 yaşın altındaki kızlara fuhuş yaptırıldığı iddiaları polisi harekete geçirdi

Antalya’ya  şok baskın
banner598

Suna ERDEN

Polis, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren Antalya Pansiyon’da 16 yaşındaki küçük kızlara fuhuş yaptırıldığı ihbarını aldı. Aldığı bilgi üzerine gece pansiyona baskın düzenleyen polis, 14 yaşlarında ikiz kız kardeşlerin erkeklere pazarladığını tespit etti. Baskın esnasında kızlarla cinsel ilişkiye girmek için orada bulunan 17 yaşlarında iki erkek ile pansiyon işletmecisi Turhan Kumru gözaltına alındı. 
Zanlılar dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Öte yandan küçük kızlara fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla polis baskını düzenlenen pansiyonun dün faaliyette olduğu görüldü. Pansiyonun günlük ücretinin 20 TL olduğu öğrenilirken, Surlariçi’ndeki Antalya ve diğer pansiyonların fuhuş yuvası olarak kullanıldığı öne sürüldü.

İşletmeci de tutuklandı
Duruşmada olayla ilgili bilgileri ve zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 30 Aralık 2017 tarihinde aldıkları ihbarda Lefkoşa’da faaliyet gösteren Antalya Pansiyonda küçük kızlara fuhuş yaptırıldığı bilgisini aldıklarını söyledi. 
Polis, aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiklerini, gece saatlerinde pansiyona baskın yaptıklarını açıkladı. Baskın esnasında pansiyonun bir numaralı odasında 17 yaşlarında olan A.G. ile T.G.’nin, 14 olan ikiz kız kardeşlerle cinsel ilişkiye girdiklerini tespit ettiklerini aktardı. Polis, 17 yaşındaki iki erkek şahıs ile fuhuşa göz yuman işletmeci Turhan Kumru’nun gözaltına alındığını kaydetti. 

İkisi yaptı, biri göz yumdu
Polis, zanlılar A.G ile T.G’nin “16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz” ve “16 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma”, zanlı Turhan Kumru aleyhine ise “kontrolü altındaki binada 16 yaşındaki kız çocuğunun cinsel ilişkiye girmesine müsaade etme” suçlarından soruşturma başlatıldığını söyledi. Soruşturmanın devam edeceğini, zanlılardan alınan ifadelerin araştırılacağını, çevre tanıklarından ifade alınacağını kaydeden polis, zanlıların yürütülecek soruşturma kapsamında 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Mahkeme, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verirken, zanlı Kumru’nun hasta olduğunu söylemesi üzerine doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.
Öte yandan küçük kızlara fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla polis baskını düzenleyen pansiyonun dün de faaliyette olduğu görüldü.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474