banner564

Başkana tepki var

“Bir yılda bitecek” denilen Gazimağusa’nın Hendek Projesi, hendekten çıkamadı

Başkana tepki var
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 2016 yılında başlayan ve 1 yılda bitirileceği açıklanan “Hendek” projesi, hala tamamlanamadı. Söz verilen tarihin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen projenin bitmemesi vatandaşların tepkisini topluyor… Hendeğin 2 yıla yakın bir süredir kapalı olduğunu belirten bölge sakinleri, Belediye Başkanı İsmail Arter’in bölgeye gereken önemi vermediğini ileri sürdü.
Mağusa İnsiyatifi aktivistlerinden Dr. Okan Dağlı, hendek projesinin 2016 yılında başladığını ve bir yıl içerisinde tamamlanacağının belirtildiğini söyledi. Dağlı, projenin 2017 yılı Temmuz ayında tamamlanması gerekirken, bu tarihin de üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala bitmediğini belirtti. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’den de henüz doyurucu bir açıklama da yapılmadığını ifade eden Dağlı, tarihi yapının bir an önce halkın kullanımına açılması gerektiğini söyledi.
Çim tartışması yüzünden
Diyalog muhabirine konuyla ilgili görüşlerini aktaran Okan Dağlı, hendek projesine tüm Mağusa halkı gibi, Mağusa İnsiyatifi olarak kendilerinin de destek verdiklerini söyledi. Proje kapsamında çimlendirilecek olan hendeğe, belediye tarafından günlük 250 ton su ihtiyacı olan çim ekiminin planlandığını, ancak Anıtlar Yüksek Kurulu’nun, bölgeye bol su gitmesi halinde tarihi dokunun zarar göreceği gerekçesi ile az su ihtiyacı olan ve ülkemiz iklim koşullarına dayanıklı “Libya” çimi ekimine izin verdiğini anlattı. Dağlı, kendilerinin de Anıtlar Yüksek Kurulu’nu haklı gördüklerini söyledi. 
Mart sonuna biteceği söyleniyor
Öte yandan Diyalog muhabirinin belediye kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, “Hendek” projesinin bu ay sonunda biteceği, bu konuda da önceki gün Gazimağusa’da bazı derneklere açıklama yapıldığı iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473