banner564

Bıçak kadar keskin olmadı

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada iki kişiyi bıçakla yaralayan Ojo’ya sadece 15 ay hapislik verildi

Bıçak kadar keskin olmadı
banner598
Suna ERDEN
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsü içerisinde kız meselesi yüzünden çıkan kavgada iki kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Nijeryalı Jeffrey Ojo Alajhi hakkındaki davada karar açıklandı.
Sanık, oy birliği ile 15 ay hapse mahkûm edildi. Kararda, sanığın kız arkadaşının olaya karışan ve sanık tarafından bıçaklanan Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye tarafından rahatsız edildiği, sanığın bu iki şahsı sözlü uyardığı ancak olayların son bulmadığı belirtildi. Uyarılan iki şahsın sanığın kaldığı yere dört kişilik grup olarak geldikleri, sanığın çıkan olayda suç işlediği kaydedildi.

Yurtlar önünde düello
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, 6 Ekim 2017 tarihinde saat 20.00 sıralarında, Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne ait umumi bir yer olan yurtlar önünde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu sanığın, kendisine hesap sormaya gelen dört kişi ile kavga edip, iki kişiyi bıçakla yaraladığını belirtti.  Sanık Jeffrey Ojo Alajhi’nin,  Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye’yi yaraladığını belirten Soytaç, diğer iki şahsında sanığı aynı şekilde yaraladığını ve aynı suçlardan aleyhlerine dava getirildiğini kaydetti. 

Kamera görüntüleri incelendi
Soytaç, olayla ilgili kamera görüntülerinde sanığın dört kişi ile konuştuğu, kavga kızışınca kaçmaya çalıştığı ancak diğer şahısların kıyafetlerinden çekerek gitmesine izin vermediğini belirtti. Soytaç, olayın çıkış nedeninin ise sanığın kız arkadaşının diğer şahıslar tarafından rahatsız edilmesi olduğunu, rahatsız edenler karşı taraf olmasına rağmen sanığın kaldığı yere gelerek kavga çıkardıklarını, sanığın kavgadan kaçmak istese de izin vermediklerini ifade etti. Yargıç, bu hususların sanık lehine değerlendirildiğini kaydetti. Yargıç Soytaç, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı 15 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473