banner564

Çete operasyonu

Türkiye’de banka hesaplarından sahtekarlıkla para çeken kadının, 110 bin lirayı Gazimağusa’daki oto kuaförünün hesabına aktardığı iddia edildi

Çete operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa polisinin, yeni bir çete operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi. Türkiye’de başkalarına ait banka  hesaplarından hile ile para çaldığı ve isminin Gül Semen olduğu iddia edilen bir kadının, elde ettiği paraları komisyon karşılığında Gazimağusa’daki oto kuaförü  Uğur Altundağ ile İlker Özisfendiyar isimli zanlıların banka hesabına aktardığı öne sürüldü.
   İstanbul’da yaşayan ve bu suçlar ile nam saldığı öğrenilen Gül Senem isimli kadının 2014 yılının Aralık ayından 30 Nisan 2015 tarihine kadar, başka şahıs ve şirketlere ait hesaplardan hile yolu ile sirkat ettiği paranın 110 bin TL civarında olduğu belirlendi.

Merkez Bankası uyardı

   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, en son geçtiğimiz Perşembe günü yine iki zanlı Uğur Altundağ ile İlker Özisfendiyar’ın hesabına 12 bin Euro transfer edilmesi üzerine bundan şüphelenen Merkez Bankası yetkilileri durumu mali şubeye bildirdi. Mali Şube yaptığı incelemeler sonucu televizyon dizilerini aratmayan olayı ortaya çıkardı. 
   Konuyla ile ilgili olarak zanlılar Uğur Altundağ ile İlker Özisfendiyar hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilirken, mesele ile ilgili bağlantısı olduğu iddiası ile Nijerya uyruklu Appolus Albert Okanje isimli zanlı da tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Okanje’nin diğer iki zanlının hesabından komisyonlarını aldıktan sonra kendisine teslim ettiği parayı, İstanbul’daki Gül Semen isimli kadına verdiği gerekçesi ile tutuklandığı öğrenildi.
   Mahkemeye bilgi aktaran Mali Şube’ de görevli polis memuru Yılmaz Kuş, zanlının evinde bulunan dizüstü bilgisayar ile zanlıya ait cep telefonunun emare olarak alındığını belirterek, zanlının bilgisayarı ile telefonunun inceleneceğini ve suçla ilgili bağlantısının araştırılacağını söyledi. Mesele ile ilgili iki zanlının daha tutuklu bulunduğunu söyleyen Kuş, soruşturmanın selameti açısından zanlı Appolus Albert Okanje’nin 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
   Zanlı avukatı Ramadan Sanıvar’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Okanje, diğer zanlılar Uğur Altundağ ve İlker Özisfendiyar ile birlikte Pazartesi günü mahkeme huzuruna çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473