banner564

Ceza-i ehliyeti var

Eşine kızıp oğlunu katleden Bilge Lord Kunduracı, müebbet hapislik öngören suçtan yargılanmak üzere cezaevine gönderildi

Ceza-i ehliyeti var
banner598

 Suna ERDEN

Ayrılma aşamasında olduğu eşinin sosyal medya paylaşımına sinirlenip, 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya’yı 4’ü öldürücü 19 bıçak darbesi ile katleden 36 yaşındaki Bilge Lord Kunduracı, dün aniden teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Son olarak hakkında 7 gün tutukluluk emri alınan zanlı daha sürenin dolmasına 3 gün varken sabahın erken saatlerinde mahkemeye getirildi. 28 Mayıs tarihinden beridir polis gözetiminde tutulan zanlı dün mahkeme emri gereği yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. 28 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında süren soruşturmada 6 kez doktor kontrolünden geçirilen zanlının ağır depresyon altında cinayeti işlediği ancak ceza-i ehliyeti olduğuna dair rapor verildiği öğrenildi.

Top cezaevinde
Teminat duruşmasında zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiği aktarıldı. Cinayeti soruşturan polis, zanlıya dava tebliği edildiğini, suçunu itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlının Ceza Yasası’nın en ağır suçlarından olan “planlayarak adam öldürme” suçunu işlediğini belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlıyı yargılanmak üzere 3 ayı geçmeyecek bir süreyle cezaevine gönderdi.
Dünle beraber üç duruşmaya çıkan zanlı şu ana kadar avukat tutmazken söz hakkı verilmesine rağmen dün de sessiz kaldı. Zanlı duruşmanın ardından önce Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından Merkezi Cezaevi’ne yerleştirildi. İntihara teşebbüs etme olasılığına karşı cezaevi yönetiminin önlem aldığı öğrenildi. 

Olayın geçmişi
Gönyeli’de meydana gelen olayda, eşi ile ayrılma aşamasında olan ve oğlu ile birlikte yaşayan zanlı Kunduracı, 27 Mayıs Pazar günü oğlunu 19 kez bıçaklamış ve bir sağ elinin bileğini kesere intihara teşebbüs etmişti. Zanlı bıçakladığı oğlu ile bir gece uyuduktan sonra 28 Mayıs günü babası Tahir Lord’un yanında çalışan bir şahsa watsapp’tan mesaj atmış, “Oğlumu öldürdüm, bende ölmek üzereyim” şeklinde bildirim yapmıştı. Bunun üzerine babası Tahir Lord ile annesi Sümer Lord olay yerine gitmiş, torununu o şekilde gören dede Lord kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. Talihsiz küçük Ercan’ın cesedi morga kaldırılırken, zanlı da tutuklanmıştı. Zanlı polisteki ifadesinde eşinin 26 Mayıs tarihinde ailesiyle paylaştığı fotoğrafa sinirlendiğini, kendisini terk ettiğini ve oğlu ile yaşamlarına son vermeye karar verdiğini anlatmıştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474