banner564

Davutoğlu'ndan anlamlı mesaj

Akıncı ile görüşen Davutoğlu “meşru hakları temel alan bir çözüm istiyoruz” dedi

Davutoğlu'ndan anlamlı mesaj
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinde, KıbrısTürk halkının siyasi eşitliğini ve meşru haklarını temel alan bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu-Akıncı görüşmesinde, Kıbrıs'ta sürdürülmekte olan kapsamlı çözüm müzakerelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.  
Başbakan Davutoğlu, görüşmede, Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliğini ve meşru haklarını temel alan bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalara Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olunmaya devam edileceğini kaydetti.

Akıncı: Temasların devamını diledi…
Cumhurbaşkanı Akıncı ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerinin iyi geçtiğini belirtti. Davutoğlu’yla müzakere sürecinde gelinen son durumu değerlendirdiklerini ifade eden Akıncı, Davutoğlu'nun Türkiye’nin çözüm sürecine desteğini yinelediğini dile getirdi.
Davutoğlu’nun, KKTC Cumhurbaşkanı olarak New York’ta yaptığı temaslardan duyduğu memnuniyeti de ifade ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu temasların devamını dilediğini de söyledi.
Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyetinden Sertaç Güven eşlik etti. 
Görüşmeye, TC Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Akıncı, Wallström ile de görüştü
Cumhurbaşkanı Akıncı, önceki gün, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Kıbrıs Türk Yardım Cemiyeti Temsilcileriyle de görüşmüştü.
Wallström ile görüşme İsveç’in BM Daimi Temsilciliği’nde yer aldı.Kıbrıs Türk Yardım Cemiyeti Temsilcileriyle olan görüşme ise Plaza Otel’de gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesi ise bugün.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474