banner564

Derinya Kapısı açılacak

“Mağusa kültür başkenti olacak” diyen Erhürman, CTP’nin politikaları hakkında vatandaşa bilgi verdi

Derinya Kapısı açılacak
banner598
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve 49 milletvekili adayı Mağusa’da yurttaşlarla bir araya geldi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, kent pazarının ardından Salamis yolunu yürüyen CTP heyeti,  aday tanıtım kitapçığı dağıtarak CTP’nin politikaları hakkında bilgi verdi. Yurttaşların sorularını da yanıtlayan adaylar yeni bir düzeni el birliği ile yaratmak için halktan onay istedi. 
Genel Başkan Erhürman yaptığı sohbetlerde CTP’nin yeni dönem politikaları hakkında bilgi verdi. Yurttaşlardan “haysiyet, adalet, üretim ve hizmet temelli politikaları hayata geçirmek için yetki istediklerini”  belirten Erhürman, toplumun tüm kesimlerinin CTP’de birleştiğini, sorunları da çareleri de çok iyi bildiklerini ve programlarıyla hazır olduklarını vurguladı.   
Mağusa ve Mağusalıların turizmden yeterli katkıyı alamadığını belirten Erhürman, Derinya Kapısı’nın açılması için göreve gelir gelmez harekete geçeceklerini ve bunun turizm açısından büyük katkısı olacağını söyledi. 

"Tarihi eserler korunacak"
Mağusa’nın tarihi dokusunun bozulduğunu savunan Erhürman, bölgenin kültür turizmi açısından ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu ve Suriçi’nden başlayarak tüm tarihi eserlere sahip çıkacaklarını vurguladı. Erhürman şunları söyledi:
    “Eski eserlere sahip çıkacağız. Mağusa kültür başkenti olacak. Laguna bölgesindeki adacığı da halka açıp halkın kullanımına sunacağız. Mağusa İmar Planı’nın da en erken zamanda yapılıp hayata geçirilmesi için öncülük edeceğiz ve güzelim Mağusa limanının düzenlenmesini yaparak oradan en büyük faydayı sağlayacağız”.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474