banner564

Hepsi de derbi

Hepsi de derbi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K-Pet Süper Lig’de artık son 5 haftaya girildi. Binatlı 1 puan farkla da olsa liderliğini sürdürüyor. Doğan Türk Birliği derbide rakibi T.Ocağı’nı farklı mağlup ederek ikinci sıraya yerleşti.
 GAÜ Çetinkaya ve K.Kaymaklı haftayı mağlubiyetle tamamlayarak liderin 3 puan gerisine düştüler. Yenicami kritik bir galibiyet alarak umutlarını tazelerken, G.Birliği fırsatı değerlendiremedi. Baf Ülkü Yurdu’nun çıkışını da göz ardı etmemek gerekir.
 Son sıralarda kalan 8’er puanlı Yalova ve Cihangir var. Yalova Binatlı’ya farklı mağlup olurken, Cihangir bu hafta da kazanamayarak son 6 maçta sadece 1 puan alabildi. Aynı şekilde Lefke’nin de düşüşü devam ediyor.
 Alt sıralarda yer alan takımların aralarındaki puan farkının bir birilerine çok yakın olması nedeniyle alabilecekleri bir galibiyetle bile onları yukarılara çıkabilecek.
 Maçların başlama saatleri geçmiş haftalarda olduğu gibi gece maçları 18.00’da, gündüz maçları ise 14.00’da oynanacak.

Yeni Boğaziçi-Cihangir
Artık kazanma zamanı 
 Yeni Boğaziçi 5 maçtır galip gelemiyor. Özellikle kendi evinde rakipleri olabilecek takımlara kaptırdığı puanları şimdi mumla arıyor. Yine ligde son sırada yer alan Cihangir ile puan mücadelesi verecek. Rakibinin son sırada olması onları aldatmasın. Yenicami karşısındaki oyunları onların bu maçtaki en büyük artıları olacak.  
 Cihangir takımı kendilerinin de inanamayacağı bir düşüş yaşamakta. Arka arkaya alınan 5 mağlubiyetten sonra kendileri için puandan fazla moral kazanma maçı olan Ozanköy maçını kazanamadılar. Kadro sıkıntısını bu maçta yaşamazlarsa istediklerini alıp bu zor deplasmandan dönebilirler. Kaybederlerse geride kalan haftaları da çok sıkıntılı geçirebilirler.

Ozanköy-Türk Ocağı
İkisi de galibiyet istiyor
 Türk Ocağı, ezeli rakibine mağlup olarak haftayı tamamlarken moral olarak da geriye düştüler. Ozanköy karşısına mutlak puan veya puanlar için çıkacak. Kazanırsa rakinin de üzerine çıkacak. Kaybederlerse diğer maçların sonuçlarına göre son sıraya da inebilir. Böyle maçlara daha iyi konsantre olduklarını bir hafta önceki K.Kaymaklı maçında gösterdiler. 
 Ozanköy zor da olsa Cihangir deplasmanından 1 puanla dönmeyi bildi. Son 5 maçtır onlar da kazanamıyor. Kendi evinde de istediği sonuçları alamıyorlar. Daha yukarılara çıkmak istiyorsa yaralı ve de moralsiz rakibi karşısında galip gelmelidir. Kaybederse son sıraya da inebilir. Saha avantajı en büyük artıları olacak.

Merit Alsancak Yeşilova-Baf Ülkü Yurdu
İkisi de kazanabilir
 Ligin yeni takımı olmasına rağmen bu haftaya kadar gösterdiği performans çok iyi. Ligde sadece 1 mağlubiyetleri var. Son 4 maçın 3 tanesini kazandılar. Kendi evinde çok başarılı bir takım. Her geçen hafta kendine güvenerek oynuyorlar ve bunun karşılığını da maçlarda aldılar. Saha ve seyirci avantajı ile kazanmaya yakın olan bir takım.
 Baf Ülkü Yurdu tartışmasız son haftaların en başarılısı. Her takımı da mağlup edebilecek bir takım. Ama beklemedik mağlubiyetleri de alabilirler. Kendileri gibi başarılı bir takımla çok zor bir maça çıkacaklar. Belki de en zor maçlarından birini oynayacak. Kazanamazlarsa bile kaybetmemek de onlar adına fazla bir kayıp olmaz.

Doğan Türk Birliği-Mağusa Türk Gücü
Mutlaka izlenmeli
 Her iki takım da haftayı çok önemli galibiyetlerle tamamladılar. D.Türk Birliği ezeli rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen iyi bir geriye dönüş yaparak 3 puanın sahibi olmakla kalmadı, sıralamada 2’nci sıraya yerleşti. Kendi evinde oynayacağı M.Türk Gücü maçı hafta sonundaki maçtan çok daha zor geçecek. Moralli ve hedefine daha yakın bir takım olarak kazanması halinde liderlik koltuğuna da oturabilir.
 Mağusa Türk Gücü elindeki kadrosu ile beklenmedik sonuçlar almaya devam ediyor. Son maçta tıpkı bu haftaki rakibi gibi geriye düşmesine rağmen zirve mücadelesi veren K.Kaymaklı’yı mağlup etmeyi bildi. Morali yerinde ve kazanması halinde geride kalan haftalar için daha olumlu düşüncelere girecekler. Deplasman karnelerinin çok zayıf olması en kötü yönleri olarak dikkat çekmekte.

K.Kaymaklı-G.Birliği
Hedefleri için önemli bir maç
 Her ikisi de haftayı beklemedikleri sonuçlarla kapattı. K.Kaymaklı Mağusa Türk Gücü deplasmanında öne geçmesine rağmen maçtan puansız ayrıldı. Lider olduktan sonra oynadığı 2 maçı da kaybetmesi hiç de beklemedikleri bir durum olsa da her maçın kendine göre zor olduğunu görmüşlerdir. Zirve yolunda devam etmek isterlerse G.Birliği maçını kazanmalıdırlar.
 G.Birliği kendi evinde aldığı beraberlikle üst sıralar için büyük bir şansı kaçırdı. Ben de bu yolda varım demek isterse K.Kaymaklı maçında puan kaybetmemelidir. Kazanamaz ve üzerindeki rakipleri de kazanırsa, artık başka hedefler için mücadele etmek zorunda kalabilirler. Kazanamayacakları bir maç değil. 

Yalova-G.Gücü
Beraberlik ikisine de yaramaz
 Yalova için artık kazanması gereken çok önemli bir maç. Cezası nedeniyle yine tarafsız sahada oynayacak. Son hafta Binatlı karşısındaki defans hatalarını yapmazlarsa kazanma şansları fazla. İyi mücadele etmelerine ve gol atabilen bir takım olmalarına rağmen yedikleri hatalı goller onların kazanmasına engel oluyor. Kazanıp alt sıralarda kalmanın verdiği eziklikten kurtulmaları gerekir.
 G.Gücü özellikle kendi evinde daha başarılı oluyor. Deplasmanda kazandığı maçlar da var. Hangi maçta neler yapabileceğini kestirmek çok zor. Lefke karşısındaki galibiyet onlara ilaç gibi geldi diyebiliriz. Bu maçta da puan veya puanlar alabilirler. Fakat zor bir maç yapacaklarını ve kendileri gibi rakiplerinin de kritik bir durumda olduğunu bilerek oynamalıdırlar.

Binatlı-Yenicami
Kendileri gibi rakiplerini de ilgilendiriyor
 Binatlı liderlik keyfini 2 haftadır yaşıyor. Yalova maçını 5 gollü bir galibiyetle kazanmalarına rağmen yedikleri ve rakibinin kaçırdığı golleri de dikkate alması gerekir. Kendi evinde ve iyi bir seyirci karşısında oynayacağı en zor maçlardan birine çıkacak. Gol yollarında sıkıntısı olmayan ancak defansında zaman zaman yapılan hataları asgariye indirirse kazanabilirler.
 Yenicami son oynadığı 2 maçı kazanarak umutlarını tazalerken bu hafta oynayacağı maçı da kazanarak rakiplerinin puan veya puanlar kaybedebileceği haftayı kazançlı kapamak isteyecek. Liderle zor bir maça çıkacak. Birçok eski oyuncusunun rakibinde oynamasının avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağını maçta göreceğiz. Kazanıp yukarılarda yer almak zorundadırlar, yoksa oralardan uzakta kalmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474