banner564

Destek sürecek

Başbakan Tatar’ı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu “Her zaman yanınızdayız” dedi

Destek sürecek
banner598

  Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’ye yönelik desteğin artarak süreceğini söyledi.

Yeni hükümet kurulduktan sonra adaya ilk kez ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, Tatar’ı da ziyarete edip bir kez daha tebrik etmek istediğini belirtti, Başbakan’a da hükümete de çalışmalarında başarı diledi.
Çavuşoğlu, “Türkiye, her zaman her konuda olduğu gibi bundan sonra da sizin hükümetiniz döneminde de Kıbrıs Türk halkına desteğini artırarak sürdürecek” dedi.
UBP-HP hükümetinin mali protokol dahil birçok konuda Türkiye ile yakın çalışma içinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yürütülen çalışmalara Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini de belirtti.

Tatar: Türkiye’nin garantörlüğü fevkalade önemli
Başbakan Ersin Tatar da Kıbrıs konusuna değindiği konuşmasında, “Tarihi iyi algılamadan, incelemeden geleceğe yönelik bir takım tehlikeli oyunlara girmeye hiç gerek yok. Bayan Lute’un görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamalar ve ona yönelik birtakım spekülasyonlar bizi tedirgin etti” dedi.
Tatar, Çavuşoğlu’nun böyle bir zamanda adaya gelmesinin ve değerlendirmelerin birlikte yapılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.
Başbakan, Kıbrıs Türk halkının güvenliği için Türkiye’nin garantörlüğünün fevkalade önemli olduğunu da kaydederek, “Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği veya bize göre egemen eşitliği de fevkalade önemli”  dedi.
Ekonomik ve mali işbirliği protokolüyle ilgili de konuşan Tatar, kaynak akışlarıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Türkiye’den gelen suyun ülke ekonomisine ve zenginliğine katkısına işaret eden Tatar, suyun tarımsal amaçlı kullanılması için yapılan tünel çalışmasını yerinde gördüğünü aktardı. Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin geleceği, güçlenmesi ve iyi ilişkileri için çalıştığını, bunları takip ettiklerini söyleyen Başbakan Tatar, “Kıbrıs Türk halkı size her zaman destek veriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olması, büyük ve güçlü ülkelerle iyi ilişkiler içinde olması dolaylı olarak KKTC’nin daha da güçlü olması anlamındadır” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473